Audrey Lalu uit Dikkebus werd 21 in 2021: “Kijk op naar mijn grootouders”

Audrey Lalu werd 21 in 2021.© (GF)
Audrey Lalu werd 21 in 2021.© (GF)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit?

“Dan volg ik mijn lessen, vooral online hoorcolleges en practica. Ik studeer Pedagogische Wetenschappen, afstudeerrichting klinische orthopedagogiek en disability studies aan de UGent. Ik zit nu in mijn derde jaar. Ik probeer elke week naar mijn kot te gaan. Zo zit er meer structuur in mijn week.”

En wat in het weekend?

“Vrijdagavond en zaterdag staan in teken van KSA Hallebast in Dikkebus. De voorbereidingingen zijn telkens op vrijdagavond en de activiteit is op zaterdag. Na elf jaar lid ben ik nu al vier jaar actief in de leiding. Ik ben daarvan drie jaar leidster bij de kabouters, de jongste ban. Daarnaast ben ik al drie jaar secretaris bij de jeugdbeweging, ik probeer dus op financieel vlak alles goed op te volgen. Voor de rest breng ik mijn tijd door met mijn vriendenbubbel en ga ik coronaveilig op bezoek bij mijn grootouders.”

Is er een goed doel die je nauw aan het hart ligt?

“Dit is een belangrijke vraag die iedereen eens voor zichzelf zou moeten stellen. Door de huidige periode ligt Punt vzw mij enorm nauw aan het hart. En bij uitbreiding alle goede doelen rond seksueel geweld. Het blijft een te overheersende problematiek. We moeten het taboe doorbreken en slachtoffers steunen door bij te dragen aan al deze initiatieven. We moeten ervoor zorgen dat slachtoffers er niet alleen voor staan.”

Heb je een favoriet plekje in de buurt?

“De laatste jaren besef ik steeds meer hoeveel geluk ik heb om in het mooie Dikkebus te wonen. Een wandeling langs de vijver en door de boerensteegjes zorgt ervoor dat mijn batterijen volledig opgeladen zijn. Ik hoop hier nog heel lang te wonen.”

Heb je al zomerplannen gemaakt?

“Voorlopig staat ons KSA-kamp gepland tijdens de eerste week van juli. En in diezelfde maand ga ik traditioneel een week met vriendinnen naar Mallorca. Augustus staat in het teken van het geven van de animatorcursus, binnen de koepel van KSA Noordzeegouw. Hopelijk kan alles doorgaan, want ik heb het gevoel dat we er allemaal enorm veel nood aan hebben.”

Is er iemand naar wie je opkijkt en waarom?

“Mijn grootouders! Ik heb een supergoede band met hen, ik heb zelfs enkele jaren bij hen gewoond. Ook nu nog ga ik dagelijks op bezoek. Ik kijk vol bewondering hoe zij samen het beste maken van hun dagen thuis.”

Hoe zie jij jezelf binnen tien jaar?

“Een confronterende vraag, want dan ben ik 31 jaar. Tegen dan hoop ik een job te hebben in het onderwijsveld: leerkracht humane wetenschappen of leerlingenbegeleider. Daarmee zou een droom in vervulling gaan. Hopelijk heb ik dan een huis dat volledig afgewerkt is. Ik hoop verder dat de mensen die me zo dierbaar zijn nog altijd in mijn leven zijn . En last but not least: dat iedereen uit mijn omgeving gezond blijft.”

(API)