‘Au Pigeon D’Or’-chef Eric Desmet (88) overleden

Eric Desmet was een bekend figuur in het Waregemse.© PNW
Eric Desmet was een bekend figuur in het Waregemse.© PNW
Redactie KW

Eric Desmet, de bezieler van het voormalige hotel-restaurant Pigeon D’or, is op 88-jarige leeftijd overleden in woon-zorgcentrum De Meers in Waregem.

De rasechte Waregemnaar was de bezieler en chef-kok van het hotel-restaurant Au Pigeon D’or op de Markt in Waregem. De bekende horecazaak – ook gekend als ‘De Gouden Duif’ – bevond zich op de hoek van de Holstraat en de Markt, waar tegenwoordig boetiek Dresscode gevestigd is. Met zijn restaurant lag Desmet ook aan de basis van de oprichting van de Marnixkring in Waregem.

(Lees verder onder de foto)

Eric was de bezieler en chef-kok van het voormalige hotel-restaurant Au Pigeon D’or.© GF
Eric was de bezieler en chef-kok van het voormalige hotel-restaurant Au Pigeon D’or.© GF

Culturele duizendpoot

De Marnixkring Waregem Leeuwercke is een serviceclub die opgericht werd in 1975 en als doel heeft om de Nederlandse taal en cultuur te bevorderen. De vereniging, waarvan Desmet nog altijd deel uitmaakte, deelt om de twee jaar de Georges Leroyprijs uit. Die bekroont beginnende dichters en schrijvers die in het Nederlands schrijven. Ook dit jaar ging de schrijfwedstrijd door.

Als culturele duizendpoot was Desmet ook een hele tijd acteur bij Kunst en Eendracht Waregem. Bij de oudste toneelvereniging van Waregem speelde hij verschillende rollen en was hij bestuurslid. Vaak gingen de repetities of vergaderingen door in de horecazaak van Desmet op de Waregemse Markt.

Eric Desmet laat drie kinderen (Steven, Ilse en Wim), zes kleinkinderen (Emma, Lotte, Loïc, Laura, Remko en Clara) en twee achterkleinkinderen (Odette en Eléonore) achter. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Digitaal condoleren kan via www.uitvaartzorg-amez.be . (PNW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.