Au Grand Café in Roeselare viert tiende verjaardag voorlopig enkel met takeaway

Sandra en Kurt van Au Grand Café pakken elk weekend uit met takeaway, daarnaast verkopen ze ook nog koffie en warme en chocomelk.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Sandra en Kurt van Au Grand Café pakken elk weekend uit met takeaway, daarnaast verkopen ze ook nog koffie en warme en chocomelk.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois

Het einde van de horecasluiting lijkt nog niet in zicht en dus moeten de verschillende zaken zich van hun creatiefste kant blijven tonen. Onder meer door wekelijks uit te pakken met de heerlijkste takeaway. Deze week testen we het aanbod van Au Grand Café uit. Dit jaar vieren ze normaal hun tiende verjaardag, maar van een feeststemming is er begrijpelijk nog geen sprake.

Kurt Hinderykx en Sandra Desticker hebben ondertussen al een kwarteeuw ervaring in de horeca, in 2021 zal het tien jaar zijn dat ze Au Grand Café in de Noordstraat uitbaten. Al in de eerste lockdown zijn ze met takeaway gestart. “Niet van bij het prille begin”, horen we van Kurt. “Aanvankelijk dachten we, net als iedereen, dat het toch maar voor een paar weken zou zijn. Na verloop van tijd bleek dat de eerste lockdown langer zou duren dan gedacht. Dus besloten we om toch in te zetten op afhaalmaaltijden. We hebben geen ervaring op dat vlak, dus dat was even zoeken.”

Bovendien wilden Kurt en Sandra de lat meteen hoog leggen. “We wilden met onze takeaway een statement maken”, stelt Sandra. “Het was en is onze bedoeling om lekker eten op een mooie manier te presenteren, bovendien besteedden we ook grote aandacht aan onze potjes die ook nog eens biologisch afbreekbaar zijn. Onze maaltijden moeten een weerspiegeling zijn van waar we met Au Grand Café voor staan. Uiteindelijk zijn we begin mei met de takeaway gestart. De klassiekers zijn er ieder weekend, daarnaast zorgen we telkens voor enkele nieuwe gerechten. Vooral de varkenswangetjes zijn een groot succes.”

Toch een Babbeltje

“Het afhaalgegeven moest wat groeien, maar uiteindelijk zijn we blij dat we er toch mee begonnen zijn. Bij de start van de tweede lockdown was al snel duidelijk dat we er verder mee wilden gaan. Het is voor ons een manier om bezig te blijven, maar ook om in contact te blijven met de klanten en zo nog eens een babbeltje in veilige omstandigheden te kunnen doen”, vertelt Kurt. “Het is geen fijne periode. Niet voor ons, maar zeker niet voor ons personeel dat al heel de tijd thuiszit. We willen de moed niet laten zakken, maar dat gaat niet altijd even vlot. We hopen vooral dat we snel opnieuw open mogen en de klanten gewoon weer in Au Grand Café mogen verwelkomen.”

Het was voor ons alvast geen probleem om iets lekkers te kiezen om op een grijze zaterdagavond thuis toch culinair te kunnen genieten. Naast de vele gerechtjes kan je ook kiezen voor een tapasschotel. Als maaltijd, maar evengoed ter vervanging van een hoofdgerecht. Je krijgt een mix van typische tapas, perfect voor bij de aperitief. Net als de chips die je standaard bij elke bestelling krijgt.

Als hoofdgerecht viel de keuze op steak tartaar, mooi afgeleverd in een handig potje en omringd door een fris slaatje. Daar horen frietjes bij die, uiteraard, nog gebakken moeten worden. Meteen ook het enige werk. De portie bleek meer dan voldoende om de honger te stillen. Als extraatje kregen we van Kurt en Sandra nog ook enkele chocolaatjes en koekjes voor bij een eventuele koffie.

Het aanbod vind je elke week terug op de Facebook-pagina van Au Grand Café.

Een volledige lijst met alle takeaway in onze provincie is terug te vinden op www.kw.be/afhaal .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.