Atelier Offline gestart en zoekt volk in Waregem

Wat ruimte afhuren waar je al je creativiteit kwijt kan? Een vintagemarkt organiseren of een workshops? Dat kan sinds 2 december allemaal in Atelier Offline aan de Groene Wandeling 62 waar Marc Vermeersch, Els Ghyselinck, Catherien Deschryver en Annelies Blancke aan een vroegere fietsenherstelplaats een nieuwe bestemming geven.

Annelies Blancke, Marc Vermeersch, Catherine Deschryver en Els Ghyselinck in hun Atelier Offline © DJW

“Wij vonden een perfecte ruimte om een droom te realiseren: een atelier waar je zelf ruimte kunt afhuren om te schilderen, schetsen, keramisch ontwerpen te maken. Maar daarnaast bieden wij veel andere mogelijkheden aan waarbij telkens creativiteit voorop staat”, aldus Marc Vermeersch. “Eigenlijk moet het ook een ontmoetingsplaats worden voor al wie zich creatief wil uitleven. Atelier Offline geeft je daartoe de gelegenheid. Bij ons kan je daarvoor op korte of langere termijn ruimte huren.”

Weverij

Oorspronkelijk was het gebouw een weverij die tot in de jaren zeventig actief was en in de jaren tachtig werd overgenomen door Roger Bostoen die er een fietshandel en fietsenherstelplaats inrichtte. Pas enkele weken geleden stopte Roger met zijn activiteiten, waarna Marc en collega’s de kans aangrepen om zelf de ruimte van 340 vierkante meter een nieuwe bestemming te geven.

Marc Vermeersch: “Het atelier is niet alleen een werkplek maar kan ook dienen voor kunstenaars die er willen exposeren. Daarvoor beschikken wij over een veranda. Tijdens workshops, evenementen en dergelijke meer houden wij in Atelier Offline een bar open waar je een drankje kan bestellen. Enfin, er is eigenlijk heel veel mogelijk.”

Voor volgend jaar staat er al een en ander op het programma. Zo kan iedereen zondag 3 januari een podium een oude nieuwjaarsbrief komen voorlezen. Vanaf zondag 3 februari is er een tweemaandelijkse beurs voor vintagespulletjes. En vanaf vrijdagavond 1 februari mag je er in het ‘LP-café’ je favoriete schijf voorstellen. Marc, Els, Catherine en Annelies pakken vanaf vrijdagmiddag 15 januari wekelijks uit met het ‘soepkaffee’ waarbij je zelf je kookschort aantrekt en mee een of ander soepje bereidt. (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.