Atelier Ducheyne gaat samenwerken met Hertog Jan

Liesje De Cocker, Niek Ducheyne, Joachim Boudens en Gert De Mangeleer. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Niek en Liesje van het Brugse traiteurbedrijf Atelier Ducheyne breiden hun actieterrein uit. Ze gaan nu ook koken in het pand in Zedelgem waar Joachim Boudens en Gert De Mangeleer driesterrenrestaurant Hertog Jan runden. Boudens en De Mangeleer zullen op hun beurt eind juni in Sint-Michiels starten met de pop-up Bar Bulot, een spontane eetplaats met de nadruk op vis- en zeevruchten.

Er viel woensdagnamiddag bij Hertog Jan in Zedelgem heel wat interessant nieuws te rapen. Niek en Ducheyne en Liesje De Cocker van de bekende Brugse traiteur- en cateringzaak Atelier Ducheyne hadden er de pers en hun relaties uitgenodigd voor een bijzondere mededeling. Atelier Ducheyne zal namelijk gaan samenwerken met Joachim Boudens en Gert De Mangeleer. Dit gastronomische topduo mag dan wel gestopt zijn met hun driesterrenrestaurant, ze maken nog altijd gebruik van de ruime en moderne infrastructuur in Zedelgem. De keuken wordt gebruikt als testkeuken voor de recepten in hun andere restaurants en concepten, zoals Eatery LESS in Brugge, en Joachim Boudens heeft er zijn kantoor van waaruit hij, samen met Gert De Mangeleer, alle activiteiten aanstuurt. De Mangeleer en Boudens gebruiken de infrastructuur ook nog voor feesten en presentaties.

Kok aan huis

Vanaf nu zullen dus ook Niek en Liesje van Atelier Ducheyne er gebruik van maken. “Liesje en ik zijn in 2011 begon met Atelier Ducheyne en in de beginjaren was dit vooral in een formule als ‘kok aan huis’. Daar kwamen later feestjes tot 20 personen bij maar uiteindelijk zijn we ook ingegaan op de vraag naar catering bij écht grote evenementen zoals huwelijken en grote verjaardagsfeesten”, vertelde Niek Ducheyne.

Niek Ducheyne.
Niek Ducheyne.© Davy Coghe

We kennen Gert en Joachim doordat we hen ook al eens wat advies gaven bij hun catering voor het Michelin-evenement. En we hadden ook al met hen samengewerkt in zogenaamde ‘quatre mains’-formules, waarbij twee chefs aan één menu werken. Gert en Joachim dachten natuurlijk ook na over wat ze verder nog zouden gaan doen met het pand met mooie tuin in Zedelgem en zo is het idee gegroeid om te gaan samen werken. Dus vanaf nu kunnen we deze prachtige infrastructuur gebruiken voor het verzorgen van middelgrote tot grote feesten.”

Twee mogelijke formules

Gert De Mangeleer wijst er op dat het gaat om een exclusieve samenwerking; Atelier Ducheyne is dus de enige traiteur die feesten mag verzorgen in het pand van Hertog Jan in Zedelgem. “Wij hebben alles goed doorgesproken en het bleek al vlug dat we op dezelfde golflengte zaten”, stelt De Mangeleer. “Er zijn eigenlijk twee formules mogelijk. Ofwel verzorgt Atelier Ducheyne de volledige catering, met hun eigen gerechten en gebruiken ze dus deze locatie. Ofwel gaat het om een feest met ‘a touch of Hertog Jan’, waarbij er dus gerechten geserveerd worden vanuit de Hertog Jan keuken, maar waar het team van Atelier Ducheyne dan ook aan mee werkt.”

Bar Bulot

Er viel overigens ook nog ander nieuws te rapen. Zo zal het pand langs de Torhoutse Steenweg in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels, waar tot voor enkele maanden bistro LESS huisde en waar Hertog Jan destijds werd opgestart, naar de zomer toe omgetoverd worden tot een zomerse pop-up bar waar je drie maanden lang zult kunnen proeven van zeevruchten zoals oesters, kokkels, kreeft of vis op de grill. “We gaan op 27 juni van start met dit tijdelijke restaurant“, verduidelijkt Joachim Boudens. “Het restaurant, dat de naam Bar Bulot krijgt, zal gerund worden door twee mensen die nu reeds een belangrijke rol spelen in ons team. Zij popelen van ongeduld om eraan te beginnen. Eind september gaat het dan weer dicht, waarna de verbouwing van het pand zal starten met de bedoeling het om te vormen tot een zaak in Parijse brasserie-stijl, waarbij we de bekende brasseriegerechten volgens de regels van de kunst op het bord zullen brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier