Astrid Heggerick start met kledinglijn Bonk

Astrid Heggerick begint straks zelf te koersen bij KDM-Pack Cycling Team.©Wouter Meeus foto WME
Astrid Heggerick begint straks zelf te koersen bij KDM-Pack Cycling Team.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Met het openingsweekend van het Vlaamse wielervoorjaar achter de rug komen weer heel wat koersliefhebbers aan hun trekken. Zo ook Astrid Heggerick (22) uit Tielt, die als creatieve duizendpoot vaak terug te vinden is op haar fiets.

De studente sport en bewegen aan Howest laat haar creatieve kant zien met haar kledinglijn Bonk. “Het is een fiets gerelateerde kledinglijn, maar het er is geen die Flandrien schreeuwt. Elk ontwerp zal wel een link hebben naar de fiets, maar het gaat het niet schreeuwen. Zo staat er een ontwerp klaar van een woonkamer met subtiel een fiets in verwerkt. Dat is slechts één van de vele ontwerpen die klaar staan. Op deze manier is de kledij toegankelijk voor iedereen. Het is niet omdat je niet de grootste wielerfanaat bent, dat je geen mooi ontwerp kan vinden die toegankelijk is voor jou. Het is dus voor iedereen, van iemand die gewoon fietst naar het werk tot profwielrenner. Om misverstanden te voorkomen zal ik in het begin enkel casual kledij uitbrengen en nog geen wieleroutfits. Op termijn wil ik daar wel naartoe evolueren.”

Fietsterm

Hoe ze op het idee kwam, moet niet ver worden gezocht. “Met corona zijn er veel mensen beginnen fietsen, wat een pluspunt is voor mijn idee. Ook veel jongere mensen, want vaak wordt wielrennen geassocieerd met bier en vervelende wielterroristen.” Met Bonk werd er gekozen voor een aparte naam. “Het is een fietsterm uit het wielrennen. In het Nederlands wordt het eigenlijk niet zoveel gebruikt, maar in het Engels komt het vaker voor. Het is hetzelfde als een klop van de hamer krijgen. In het Engels wordt er dan over hitting the wall gesproken, en dit is terug te vinden in het logo.”

“De eerste drop verkocht veel beter dan verwacht, maar ik ben niet snel tevreden”

Het ondernemen was op jonge leeftijd al gegeven voor Astrid. “Als tiener ben ik altijd creatief bezig geweest. Zo had ik op mijn 13 jaar al een kledinglijn SKRWU, maar dat project heb ik aan de kant geschoven voor mijn studies. Toch miste ik het ondernemen, daarom ben ik begonnen met Bonk. Ik wist door de ervaring met SKRWU hoe alles in elkaar zat en wat nog beter kon. Zo heeft de voorbereiding van Bonk meer dan zes maanden geduurd. Ik wou dat alles zo goed mogelijk was bij de lancering. Toen EF Education First Pro Cycling met een truitje kwam in samenwerking met Palace sprong ik een gat in de lucht. De samenwerking toonde aan dat er een grote doelgroep is voor Bonk.”

Steun Howest

Ook Howest zorgde volgens Astrid voor de juiste begeleiding. “Ik ben laatstejaarsstudent sport en bewegen aan Howest Brugge. Om op te starten heeft Howest Onderneemt mij goed begeleid. Als student is het wel een grote stap om spaargeld te investeren in een kledinglijn, maar de eerste drop heeft veel beter verkocht dan ik dacht. De Pizza T-shirt is bijna uitverkocht. Ik ben echter niet snel tevreden.”

Tot slot hoopt de studente alvast dit jaar haar eerste wedstrijden zelf te fietsen. “Al sinds mijn 12 jaar ben ik een grote fan van het wielrennen. Het is deels de schuld van mijn broer die me de microbe heeft doorgegeven. Door corona ben ik ook zelf extra beginnen fietsen en heb ik het eigenlijk opnieuw leren ontdekken. Het komende seizoen is dan ook mijn eerste competitieseizoen bij KDM-Pack Cycling Team uit Oostrozebeke. Hopelijk mag het seizoen snel van start gaan.” (KM)

Info: www.bonkcyclingclub.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.