https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Astrid Blomme is nieuw diensthoofd Vrije Tijd Vleteren

Redactie KW

Sinds drie weken is Astrid Blomme (27) uit de Westvleterenstraat in Oostvleteren het nieuwe diensthoofd Vrije Tijd en Communicatie van de gemeente. Zij moet Vleteren nog meer op de kaart zetten.

“Ik werd geboren op 26 mei 1994 in Poperinge, maar mijn ouders woonden in Reninge. Daar volgde ik ook de lagere school, en daarna trok ik naar het Ieperse college. Ik volgde er de afdeling Latijn-moderne talen. In de Gentse Arteveldehogeschool behaalde ik het diploma van leerkracht secundair onderwijs, met de specialisaties Frans en Nederlands. Aan de Brusselse Ehsal Managementschool volgde ik tenslotte nog een postgraduaat digitale marketing en communicatie”, vat Astrid haar opleiding samen.

Vacature

Astrid woont samen met haar vriend Xavier Debruyne in Oostvleteren. “Eerder werkte ik vier jaar in Ieper bij een bedrijf dat boordcomputers maakte”, vertelt ze. “Ik stond er in voor de marketing en communicatie. Met mijn vriend verhuisden we toen naar Vleteren, en zag ik dat er een vacature was voor een diensthoofd Vrije Tijd en communicatieambtenaar. Voor Vleteren was het een compleet nieuwe functie. Werken voor de gemeente sprak mij enorm aan, en ik nam dan ook deel aan het examen. Ik wil, door mijn inzet, Vleteren nog meer op de kaart zetten, en de gemeente nog beter leefbaar maken. De taken die ik nu beheer, waren vroeger verdeeld over verschillende personen. Ik moet nu zorgen voor meer coördinatie voor de deelgebieden Vrije Tijd. Cultuur, Sport, Zaalbeheer en Toerisme zijn wel nog ondergebracht bij drie verschillende personen. Ik wil van Vleteren een dynamische gemeente maken, vooral via de Vrije Tijd-afdeling. Ik zal ook uitkijken naar samenwerkingsverbanden met Westtoer, het intergemeentelijke CO7, andere gemeenten, en het samen organiseren van allerlei activiteiten met onze buurgemeenten. Ik heb dus geen loketfunctie, mensen kunnen alleen bij mij terecht voor vragen rond het beleid.”

Enorm tevreden

“Ik kon onmiddellijk terecht in het nieuwe gemeentehuis in De Sceure, en heb dus nooit gewerkt in de Kasteelstraat. Ik ben enorm tevreden met mijn nieuwe job. Die is erg gevarieerd. Ik leer er heel veel nieuwe mensen en instanties kennen, en dat is zeer interessant. Ik kan meer concreet bijdragen aan de maatschappij en de betekenis van de gemeente. In een bedrijf werk je alleen voor de firma zelf”, besluit Astrid. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.