Assistentiewoningen officieel geopend

Vlnr: Bernard Bruggeman, Jozef Vandenberghe, Rikkert Leeman, Paul Thiers, Eveline Breye, Kristof Vanfleteren en Wout Maddens. © (Foto KDS)
Redactie KW

De assistentiewoningen in residentie De Wijngaard werden officieel geopend. Dit project vormt de eerste fase van de heropwaardering van de buurt tussen shoppingcentrum K en het station van Kortrijk.

Het bouwproject, een ambitieus stadsvernieuwingsproject situeert zich op de voormalige CM-site tussen de Sint-Janslaan, de Wijngaardstraat en de Vlamingenstraat. Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk (SOK) schreef hiervoor een wedstrijd uit voor publiek-private samenwerking.

Mix

Projectontwikkelaars Alides uit Gent en ION uit Waregem sloegen samen met stad Kortrijk, het SOK en architectenbureau Nero de handen in elkaar om de site te herbestemmen tot een prestigieus gemengd bouwproject waar diversiteit de rode draad vormt. “Het project bestaat uit vijf gebouwen die zich qua architectuur van elkaar onderscheiden. De verschillende structuren zijn gebouwd rond een groen binnenplein dat fungeert als schakel tussen de drie straten”, aldus Cedric Olivier van ION. Het is een mix van kantoren, appartementen en assistentiewoningen. Kristof Vanfleteren, CEO van ION vult aan dat door de mix van architectuur en woonvormen er verschillende maatschappelijke doelgroepen bereikt en samengebracht werden. Groep Ubuntu x 8K maakt een kunstwerk voor het gemeenschappelijk restaurant van de assistentiewoningen.

Helft bewoond

De assistentiewoningen van De Wijngaard worden uitgebaat door Sint Vincentius van woonzorggroep GVO. “Een half jaar na oplevering (december 2018) is al meer dan de helft van de assistentiewoningen bewoond”, aldus Bernard Bruggeman, gedelegeerd bestuurder van GVO, de woonzorggroep die ook assistentiewoningen De Gulden Sporen en De Houtmarkt uitbaat.

(EDB – foto KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier