In de nieuwbouw komt er meer plaats vrij voor andere bewoners, want in totaal zijn er 45 appartementen voorzien met één slaapkamer en 15 met twee slaapkamers. Pas in september van vorig jaar werd de eerste steen gelegd van het complex. De realisatie gebeurt dus in sneltempo. Het nieuwe gebouw wordt even verderop, op dezelfde site van de huidige woningen opgetrokken, vandaar dat de naam 'De Stille Meers' behouden blijft.
...

In de nieuwbouw komt er meer plaats vrij voor andere bewoners, want in totaal zijn er 45 appartementen voorzien met één slaapkamer en 15 met twee slaapkamers. Pas in september van vorig jaar werd de eerste steen gelegd van het complex. De realisatie gebeurt dus in sneltempo. Het nieuwe gebouw wordt even verderop, op dezelfde site van de huidige woningen opgetrokken, vandaar dat de naam 'De Stille Meers' behouden blijft. Er is wel een en ander gewijzigd aan de oorspronkelijke plannen, want het was aanvankelijk de bedoeling om op de plaats van de huidige residentiewoningen nog meer assistentiewoningen te bouwen en te laten runnen door de privésector. Dit gebeurt niet omdat blijkt dat de markt verzadigd raakt, vooral aan de kust. In enkele jaren zijn er heel wat assistentiewoningen gebouwd toen bekend raakte dat mensen liever langer in hun woning blijven wonen dan naar een woonzorgcentrum te verhuizen. De wachttijden voor een woonzorgcentrum zijn ook heel lang en door de bouw van assistentiewoningen hoopt men die overal in te korten."Het wordt zeker geen braakliggend terrein", zegt Dirk Gilliaert. "We zullen er een mooie site van maken met veel ruimte en groen, waar de mensen kunnen wandelen en genieten en er zal ook een deel worden ingenomen voor parkeerplaatsen voor bezoekers aan de zaal de Stille Meers en het Welzijnshuis."De gevel van het Welzijnshuis krijgt een opsmukbeurt en het nieuwe bestuur heeft ook andere plannen dan het vorige bestuur met de zaal de Stille Meers, gelegen op dezelfde site. Het was de bedoeling om de zaal te slopen, maar gezien de nood aan zalen om iets te organiseren in Middelkerke werd nu beslist de zaal te behouden en zelfs te renoveren zodat ze er moderner en mooier uitziet. Er komt ook nieuw meubilair. Of de zaal al dan niet uitbreidt, is nog niet bevestigd en als dat gebeurt, zal het nog niet voor meteen zijn.Voor de mensen die nu in de woningen van de residentie de Stille Meers wonen, wordt het een grote aanpassing. Sommigen wonen er al jaren en kijken met wat weemoed naar het gebeuren. Godelieve Cardoen (71) woont zo'n twee jaar in een van de residentiewoningen. "Ik had voordien een studio in de Koninginnelaan, maar na een ongeval kon ik sommige dingen niet meer alleen aan. Ik kon dan mijn intrek nemen in deze woning in De Stille Meers en kan rekenen op een heel goede assistentie van een verpleegster, een poetsvrouw en ik kan ook gebruik maken van de boodschappendienst. In het begin ging ik ook uit eten, maar nu kook ik weer zelf. Ik voel me hier goed en het zal wel mooier en moderner zijn in het nieuwe gebouw, maar toch heb ik spijt dat ik dit nestje moet verlaten. Ik woon hier graag, er is geen lawaaihinder en als ik langs achter buiten kom, kom ik in een tuintje. Hier woon ik eigenlijk alleen en in de toekomst zal ik meer buren hebben. Nu ja, ander en beter zeker? Ik ben blij dat er zoveel inspanningen worden gedaan om de mensen te helpen. Ik heb vernomen dat er vloerverwarming zal zijn en dat we gebruik zullen kunnen maken van twee liften. We zullen het daar ook wel gewoon geraken", lacht Godelieve. Heel binnenkort zullen de bewoners weten waar precies in het gebouw ze hun intrek zullen kunnen nemen.