Assebroekse actiegroep SOS Mispelaar betoogt tegen plannen nieuwe wooneenheden

De omwonenden van de Marcel Minnaertstraat zijn niet opgezet met de plannen van Vivendo. © Stefaan Reuse
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De SOS Mispelaar in Assebroek heeft vrijdagavond een korte actie gehouden op het einde van de Marcel Minnaertstraat in Ver Assebroek waar Vivendo 63 nieuwe wooneenheden wil realiseren. De omwonenden hadden bezwaar aangetekend. Volgens hen zullen de gronden meerdere malen per jaar blank komen te staan.

De 70 bezwaren werden door het schepencollege van tafel geveegd. Toch willen de omwonenden aantonen dat de gronden waarop Vivendo wil ouwen, al meerdere malen per jaar onder water lopen. Tijdens de gemeenteraad hebben de N-VA en Groen zich verzet tegen de bouwplannen. Nu neemt de SOS Mispelaar advocaat Marleen Ryelandt onder de arm en werken ze samen met de vzw Bescherm Bomen en Natuur van Ivan Declercq.

Extra verkeer en beroep aantekenen

“Vivendo wil deze groene zone volledig volbouwen met vier woonblokken van tien meter hoog zodat het zicht op de meersen afgenomen wordt en tevens gebouwd wordt op een plaats waar er al problemen zijn met de waterhuishouding. Na fikse regenbuien en in de winter komt deze groene zone meerdere malen blank te staan. Na de overstromingen van vorige week willen wij dat hier echt voorkomen. Er is tevens ook sprake van een ondergrondse parking onder de gebouwen. Het zal ook zorgen voor extra verkeer. We spreken toch gemakkelijk van 100 wagens voor 60 wooneenheden die door de Marcel Minnaertstraat richting Michel van Hammestraat moeten rijden. In Assebroek en aan de Astridlaan is er al behoorlijk wat verkeer. We zullen nu beroep aantekenen bij de Deputatie van de provincie” vertelt Paul Pieters.

De SOS Mispelaar heeft hoop op Vlaams Minister Zuhal Demir die in de toekomst wil voorkomen dat er nog gebouwd wordt in signaalgebieden om net wateroverlast te voorkomen. De minister roept haar diensten op om telkens beroep aan te tekenen. De Brugse N-VA politicus Pol Van Den Driessche heeft de minister reeds gecontacteerd en hoopt dat hij tegen dinsdag duidelijkheid krijgt. Hij onderstreept dat hij niet tegen sociale woongelegenheid is, maar niet op die plaats. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.