Aspi’s Chiro Aartrijke houden maandelijks één keer jeugdhuis Twen open

V.l.n.r. leider Tijs Vermeir, de aspi's Thomas Van de Voorde en Jelle Van de Voorde, Fien Logier, Jana Ghyllebert en leidster Margot Logier. © BC

De aspi’s van Chiro Aartrijke vallen onder de deskundige leiding van Margot Logier, Tijs Vermeir en Astrid Defevere. Zij leiden deze Chiroleden niet alleen op om eventueel zelf in de leiding te stappen, ze organiseren ook heel wat activiteiten voor hen. Astrid, Margot en Tijs entertainen wekelijks volgende aspi’s: Jens Van Hoorickx, Lars Vanoverbeke, Nigel Vangaever, Thomas Van de Voorde, Jelle Van de Voorde, Elien Decloedt, Jana Ghyllebert en Fien Logier.

Alhoewel, die leiding doet eigenlijk nog meer dan entertainen. Ze laten de aspi’s namelijk ook een beetje afzien. De aspi’s kregen namelijk ook een werkboek vol opdrachten die ze tegen het zomerkamp tot een goed einde moeten brengen. En ze geven het zelf toe de aspi’s: ze zullen nog een serieus tandje moeten bijsteken. “We moeten bijvoorbeeld de handtekening verzamelen van vijf Bekende Vlamingen. Een van de opdrachten is ook om in de krant te komen. Op die manier kunnen we ook eens reclame maken voor ons Aspi-café dat we maandelijks organiseren in jeugdhuis Twen. Het volgende is op vrijdag 31 januari.”

Dat is voor de aspi-jongeren niet alleen het moment om de handen uit de mouwen te steken en verantwoordelijkheid te nemen, maar ook om plezier te maken. “Op die manier verdienen we ook een centje bij. Vorig jaar mochten de aspi’s met de opbrengst een luchtballonvaart maken. Wat wij graag zouden doen? Als we luidop mogen dromen, dan denken we aan een parachutesprong!” (BC)

Info: www.chiroaartrijke.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier