Asfalteringswerken op E17 in weekend van 19 tot 21 juni: afrit in Aalbeke afgesloten

© belga
Redactie KW

Vrijdagavond 19 juni starten onderhoudswerken op de E17 in de rijrichting van Frankrijk ter hoogte van het op- en afrittencomplex Aalbeke. De werken zullen het hele weekend in beslag nemen.

De toplaag en onderlaag van de E17 wordt afgefreesd en vernieuwd op de parallelweg en afslagstrook naar de E403 aan het op- en afrittencomplex Aalbeke. Er wordt gewerkt vanaf kilometerpunt 5.750 tot kilometerpunt 5.570 in de rijrichting Frankrijk.

Afrit afgesloten

Zowel het trage (rechter)rijvak als de uitvoegstrook en afrit naar de E403 (richting Doornik of Brugge) zijn niet toegankelijk. Verkeer dat van Kortrijk komt met bestemming Doornik of Brugge moet doorrijden en via afrit nr. 1 Moeskroen een keerbeweging maken en vervolgens naar Doornik of Brugge rijden.

Verkeer op de E17 vanuit Gent met bestemming Brugge kan ook de omleiding via de R8 (via ‘t Ei in Kortrijk), de A19 en verkeerswisselaar A19/E403 volgen

Timing

De start van de werken is voorzien op vrijdagavond 19 juni. Vanaf 19 uur wordt de signalisatie geplaatst en vervolgens wordt die avond en nacht het wegdek afgefreesd. Op zaterdag 20 juni wordt het wegdek geasfalteerd en worden de wegmarkeringen aangebracht. Het einde is voorzien tegen ofwel zaterdagavond ofwel zondagvoormiddag.

Bij slecht weer zullen deze werken opschuiven naar het weekend van 3 tot 5 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier