Zaterdagochtend werd om 11 uur in Bedoin een speciale mis gehouden voor de op 1 juli overleden fietser-piloot-avonturier Roland Hurtecant. De mis werd geleid door pastoor Sébastien Montagard. De Franse autoriteiten organiseerden vervolgens de afscheidsceremonie met asverstrooiing. Dit vond plaats om 14.30 uur, aan het monument van de internationale fietstocht Brugge - Mont Ventoux.

De burgemeester en het schepencollege van de Stad Brugge bezorgden een afscheidstekst - via Schepen van Sport Franky Demon - die werd voorgelezen tijdens de afscheidsceremonie. De pastoor en het gemeentebestuur van Bedoin, waren vertegenwoordigd door o.a. burgemeester Luc Reynard, die de ceremonie persoonlijk leidde. De burgemeester is een persoonlijke vriend van Roland sinds vele tientallen jaren en hij stond erop om persoonlijk de dienst te verzorgen als laatste eerbetoon.

Sinds 1979 staat er een eigen monument van Brugge - Mont Ventoux op de Mont Ventoux dat opgedragen is aan alle wielertoeristen en cyclosportieven voor hun moed en volharding, op initiatief van de Franse Conseil Général de Vaucluse, die iets tijdloos wilde teruggeven aan de vele wielertoeristen die deelnamen aan deze fietstocht.

Condoleren kan via www.monsieurmontventoux.be

Zaterdagochtend werd om 11 uur in Bedoin een speciale mis gehouden voor de op 1 juli overleden fietser-piloot-avonturier Roland Hurtecant. De mis werd geleid door pastoor Sébastien Montagard. De Franse autoriteiten organiseerden vervolgens de afscheidsceremonie met asverstrooiing. Dit vond plaats om 14.30 uur, aan het monument van de internationale fietstocht Brugge - Mont Ventoux.De burgemeester en het schepencollege van de Stad Brugge bezorgden een afscheidstekst - via Schepen van Sport Franky Demon - die werd voorgelezen tijdens de afscheidsceremonie. De pastoor en het gemeentebestuur van Bedoin, waren vertegenwoordigd door o.a. burgemeester Luc Reynard, die de ceremonie persoonlijk leidde. De burgemeester is een persoonlijke vriend van Roland sinds vele tientallen jaren en hij stond erop om persoonlijk de dienst te verzorgen als laatste eerbetoon.Sinds 1979 staat er een eigen monument van Brugge - Mont Ventoux op de Mont Ventoux dat opgedragen is aan alle wielertoeristen en cyclosportieven voor hun moed en volharding, op initiatief van de Franse Conseil Général de Vaucluse, die iets tijdloos wilde teruggeven aan de vele wielertoeristen die deelnamen aan deze fietstocht.Condoleren kan via www.monsieurmontventoux.be