Artiest Arjen uit Dadizele bereidt zich voor op wat komen zal

Arjoentje gebruikt de vrijgekomen tijd om aan zijn acts te werken. (foto JS)© Jan Stragier
Arjoentje gebruikt de vrijgekomen tijd om aan zijn acts te werken. (foto JS)© Jan Stragier
Redactie KW

De coronaperiode vergt ook bij Arjen Vanhuyse, gekend als clown Arjoentje, een totaal andere aanpak. “Dit is een periode om te herbronnen, maar ik kijk vooral uit naar hetgeen er komt.”

De voorbije jaren toonde de inmiddels 21-jarige Arjen Vanhuyse uit Dadizele een heel creatieve duizendpoot te zijn. Zingen, acteren, presenteren, goochelen… De Dadizelenaar groeide inmiddels uit tot een vaak gevraagde artiest bij feestjes. “Door de coronacrisis is het nu natuurlijk een pak minder druk. Ik probeer me wat heruit te vinden en zocht naar manieren om toch op een ludieke en veilige manier acts te brengen.” Zo trad Arjen eind 2020 nog op in het shoppingcenter in Kuurne waar hij met een rolmeter, een bellenblazer en een elektrisch fietsje op een ludieke manier de coronamaatregelen aankaartte. Arjen maakte ook al verschillende ludieke filmpjes voor onder andere bedrijven en scholen.

nieuwe acts

Inmiddels kijkt Arjen, die enkele jaren geleden tot Krak van de gemeente werd verkozen, ook al vooruit en denkt hij al aan hetgeen hij zal brengen eens corona uit het land is. Zo herschreef Arjen al enkele shows en werden ook enkele nieuwe acts uitgewerkt.

“Deze rare tijden gebruik ik ook als een periode om te herbronnen. Ik ben er van overtuigd dat artiesten die serieus bezig zijn met hun vak na corona heel veel werk zullen hebben. Mensen zullen verlangen naar animatie.”

Presentator duikshows

Onder andere ook in het pretpark Bellewaerde zorgt Arjen voor extra vrolijkheid. Daar presenteerde hij in het verleden al de duikshow. “Momenteel is het ook nog onduidelijk of die zal kunnen doorgaan. Net zoals de duikers sta ik ook te springen om er daar terug in te vliegen.”

Door een immuniteitsstoornis sukkelde Arjen in het verleden vaak met zijn gezondheid. Hoewel hij zelf reeds af te rekenen kreeg met corona is hij niet extra bang voor het virus. “Wanneer we ons aan de regels houden, komt het wel goed.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.