Arthur Baert wordt 21 in 2021

Arthur Baert© WVH
Arthur Baert© WVH
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Deze week is Arthur Baert uit De Panne aan de beurt.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Als soldaat in opleiding sta ik op om 5 uur, om daarna te ontbijten en een theorieles of drilloefening te krijgen. Na de middag is er les en ook na het avondeten krijgen we nog les. Ofwel blinken we dan onze schoenen op, studeren we of praten we wat. Om 22 uur moet iedereen in zijn kamer zijn en om 22.30 uur gaan de lichten uit.”

En wat in het weekend?

“Dan gaan we met het hele gezin wandelen of fietsen. ‘s Avonds ga ik graag eens lopen in de bossen en op het strand, om zo van onze frisse zeelucht te genieten.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Het voorbije jaar ging ik ook dikwijls wandelen. Zo heb ik nieuwe wandelpaden ontdekt en leerde ik de schoonheid van natuurreservaat De Westhoek nog beter kennen.”

Ben je een Netflixer/bingewatcher?

“Mijn treinrit duurt 4,5 uur en dan zet ik wel eens een filmpje op. Ik ben een enorme fan van de serie Breaking Bad en qua films vind ik American Sniper een aanrader.”

Is er ook tijd om eens een boek te lezen?

“Jawel, dat doe ik net voor het slapengaan. The Godfather van Mario Puzo las ik al drie keer en blijf ik fantastisch vinden.”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Ja hoor! Ik gebruik mijn smartphone voor veel zaken: mijn wekker, muziek, Netflix, om recepten op te zoeken, als tracker tijdens het lopen, om uurroosters te checken, om te betalen … Toch verlies ik mijn gsm soms eens een paar uren uit het oog.”

Wat met de generatiekloof? Vind je je ouders ouderwets?

“Niet ouderwets, maar er is zeker een kloof. Mijn ouders doen wel hun best om mee te zijn met de technologie en social media voor hun restaurant en B&B. Een paar maanden geleden maakten wij nog de Instagramposts, nu maken zij hun stories zelf.”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Tegen discriminatie en catcalling . Wanneer ik dat zie gebeuren, zal ik zeker te hulp schieten.”

Welk goed doel ligt je na aan het hart?

“Kom op Tegen Kanker. Mijn oma Bonnie is overleden aan kanker. We kregen goed nieuws dat mijn oudste zus kankervrij is.”

Waar ben je het meest aan gehecht?

“Aan mijn drie zusjes: Marie, Charlotte en Julia.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Ik zou graag eens een roadtrip doen in het Hoge Noorden, om er het noorderlicht te zien. Genieten van de natuur en de rust.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Tegen dan zou ik graag veel reizen en missies gedaan hebben, om zo een stuk van de wereld gezien te hebben.”

(WVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.