Arthur (16) wanhopig op zoek naar gestolen BMX: “Ik had er maandenlang voor gespaard”

Enkele seconden van onoplettendheid, meer was er niet nodig voor een onverlaat om aan de haal te gaan met de BMX van Arthur Niemegeerts (16). De tiener startte meteen een zoektocht naar zijn fiets, waarna een vlaag van solidariteit zich op gang trok in Marke. “Mijn fiets is een exemplaar dat ik zelf heb samengesteld, het is onmogelijk om hier ongemerkt mee rond te rijden”, klinkt het bij Arthur.


Dinsdag 17 november is een datum die Arthur niet snel gaat vergeten. De gepassioneerde BMX’er hield even halt bij de lokale supermarkt waarop het noodlot toesloeg. “Ik stapte gewoon snel de winkel binnen en liet mijn fiets in het fietsenrek staan”, klinkt het nog steeds aangeslagen. “Toen ik buiten kwam, was hij verdwenen. Ik wist even niet waar ik het had, maar ben toen meteen beginnen zoeken. Ook enkele vrienden van mij hielpen maar van de fiets was geen spoor. In een ultieme poging mijn fiets terug te vinden, lanceerde ik ook via Facebook een zoektocht maar helaas zonder resultaat.”

Een zoektocht naar een gestolen fiets heeft anno 2020 veel weg van een zoektocht naar een naald in een hooiberg, al koestert Arthur wel hoop. “Mijn BMX is er eentje die ik volledig zelf heb samengestoken. Ieder stuk werd aangekocht voor een bepaald doel, waardoor ik uiteindelijk een fiets heb zoals er geen twee zijn. Het is onmogelijk om hiermee naar een bikepark te trekken zonder dat je gezien bent dus ik blijf dromen dat de dief plots door een andere BMX’er zal worden opgemerkt.”

Emotionele waarde

Isabelle Platteau (44), de mama van Arthur, voelt zich hulpeloos door de situatie. “Arthur spaarde maandenlang de centen van zijn studentenjobs om alle onderdelen te kunnen kopen” laat ze weten. “Hij was zo trots toen zijn fiets uiteindelijk klaar was, een fiets die trouwens ook een erg emotionele waarde had. Bijna 1.000 euro van zijn zuurverdiende centen zaten erin verwerkt en nu heeft hij niets meer. Ik ben een alleenstaande mama dus ik kan helaas ook niet zomaar het geld ophoesten. Arthur wil wel gaan werken maar door de coronacrisis kan dat helemaal niet. Als mama voel je je compleet radeloos in zo een situatie. Van een vriend kreeg hij ondertussen een BMX in bruikleen, zodat hij toch kan blijven fietsen en we kregen van verschillende mensen al het voorstel om bij hen een fiets te gaan halen. We zijn vanzelfsprekend super dankbaar hiervoor maar het zijn fietsen die absoluut niet zijn afgestemd op hetgeen Arthur doet. In geen tijd zou hij die breken.”

Steunactie

Ondertussen kreeg Arthur uit een totaal onverwachte hoek hulp aangeboden. “Iemand riep via Facebook op om wat geld op mijn rekening te storten zodat ik een nieuwe fiets kon kopen” sluit de jongeman af. “Ik ken die mens helemaal niet en ik heb daar ook zelf nooit om gevraagd maar ik ben uiterst dankbaar voor wat hij doet. Het zijn rare tijden en dan zomaar hulp aangeboden krijgen? Ja, dat doet me wel iets.”

Wie Arthur zelf ook een duwtje in de rug wil geven, kan een bijdrage leveren op zijn rekeningnummer BE41 7350 4959 8310.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.