Arthouse The Liner in Roeselare verhuist naar andere locatie

Redactie KW

Na negen jaar verhuist de bekende tattooshop Arthouse The Liner van het station naar hun nieuwe locatie in de Roeselaarse Handelsstraat. “We blijven onze eigenheid behouden”, klinkt het zelfbewust.

Na bijna een decennium op de hoek van de Ardooisesteenweg en de Jules Lagaelaan te hebben geresideerd, vonden eigenaars Ines Gevaert en Dagmar Verfaillie dat de tijd aangebroken was voor een eigen pand waar het unieke karakter van hun tattooshop nog meer tot zijn recht zou komen. “Het leek voor ons een logische keuze om in het centrum van Roeselare te blijven”, aldus Dagmar, van opleiding master in de beeldhouwkunst en één van de grondleggers van de ornamentale tattoostijl. “In het begin van de lockdown kregen we de sleutels en zijn we onmiddellijk met de verbouwingen gestart. Samen hebben we er een gezellige werk- én woonplaats van gemaakt waar we enorm trots op zijn. We zitten nog steeds vlakbij het station en hebben nu ook onze eigen privéparking. Het was vooral de bedoeling om dezelfde persoonlijke sfeer te blijven uitademen waar onze klanten tot rust kunnen komen.”

Internationale status

Doorheen de jaren heeft The Liner een internationale status opgebouwd met klanten uit Nederland, Duitsland, Zweden en zelfs Amerika. “Vanuit Keltisch geïnspireerde tattoos is mijn stijl altijd blijven evolueren”, zegt Dagmar. “Ik bestudeerde elementen uit gotische kathedralen tot art nouveau architectuur wat me tot bij de art deco en jugendstil bracht. Door het samenbrengen van die elementen creëerde ik Westerse ornamentiek wat vanaf 2010 als ‘ornamental’ omschreven werd. Ik was me er toen helemaal niet van bewust dat ik een eigen vaste tattoostijl had ontwikkeld. Dat klanten van zover komen om ons artwork op hun lichaam te laten vereeuwigen, vinden we best wel ongewoon. Een persoonlijke, hygiënische en harmonische aanpak, blijven ons handelsmerk, waarbij we voor elke klant een uniek design uitwerken. We werken steeds op afspraak zodat we voor iedereen ruim voldoende tijd kunnen maken.”

Enkele jaren geleden omringde Dagmar zich in Arthouse The Liner met gelijkgestemde artiesten. Vijf jaar geleden stapte Ines Gevaert, die nu vooral gekend is voor haar verfijnde techniek, mee in het verhaal. “Ook Thomas Poppelier en Ienjas Godderis maken deel uit van ons team. We zijn niet alleen artiesten met elk onze eigen stijl maar ook gewoon goeie maten. Voor ondernemende vrienden maken we graag een plekje vrij. Zo komt gerenommeerd scenograaf Giovanni Vanhoenacker hier nu en dan zijn decors uittekenen, kan er – in samenwerking met wijnhuis Thyrsus – na de uren al eens een winetasting plaatsvinden of komt een bevriend artiest zijn werk tentoonstellen. De mogelijkheden voor workshops en expo’s zijn eindeloos. Naast de tattoos blijven we creatief bezig met het maken van een eigen artwork-collectie die je naast onze wenskaarten en totebags op onze webshop terug kunt vinden.” Omwille van de coronamaatregelen is er geen officiële opening.

“Op maandag 17 augustus wordt onze shop om 19 uur via Instagram live geopend.” Arthouse The Liner vind je vanaf 10 augustus in de Handelsstraat 76 in Roeselare.

Meer info op www.theliner.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier