Arsène en Simona zijn 71 jaar getrouwd

Omer en Simona vierden hun jubileum met een jaar vertraging. (foto JS) © jan_stragier Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Arsène Omeye (93) en Simona Werbrouck (92) uit Sint-Eloois-Winkel vierdenin horecazaak De Velodroom in Sint-Eloois-Winkel hun eenenzeventigste huwelijksverjaardag.

Het koppel kon vorig jaar door de coronacrisis hun zeventigste huwelijksverjaardag niet vieren, maar kreeg nu wel een delegatie van het college van burgemeester en schepenen over de vloer.

Arsène Omeye en Simona Werbrouck zijn maar liefst 71 jaar getrouwd. Simona Werbrouck is geboren in Oekene op 23 oktober 1929 als oudste van drie kinderen. Van Oekene verhuisde ze naar Rumbeke en daarna naar St.-Eloois-Winkel, de gemeente waar ze de lagere school doorliep. Vanaf haar 14de ging ze werken als schoenbewerkster bij Clement, later in de meubelfabriek Coussens-Bouckaert en vervolgens in de katoenspinnerij Laurens in Tourcoing. Simona beëindigde haar loopbaan in 1954 en bleef thuis om voor de opvoeding van de kinderen in te staan.

Arsène werd op 15 april 1928 in Kuurne geboren. Hij had vier broers en twee zussen. Hij werkte vele jaren in de Kortrijkse firma Koramic, waar hij meestergast was in de productieafdeling van de prefab woningbouw. In 1986 ging hij met pensioen. Het echtpaar leerde elkaar kennen aan het Izegemse station. Beiden moesten er de trein nemen. Van het een kwam het ander.

Graag naar Frankrijk

Arsène en Simona gaven elkaar het jawoord op 10 november 1950 in Sint-Eloois-Winkel. Het jonge paar woonde een tijdje bij de ouders van Simona om nadien naar de Beurtemolenstraat en later de Lendeleedsestraat te verhuizen. Sinds 1990 woont het koppel op het Sint-Michielsplein in Sint-Eloois-Winkel. Arsène en Simona kregen samen twee kinderen: Eddy en Martina. Inmiddels zijn ze ook de grootouders van vier kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Arsène en Simona hielden van reizen. Frankrijk was hun favoriete reisbestemming. Vandaag de dag doen ze het wat kalmer aan en genieten ze onder meer van televisie kijken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.