Arno zakt af naar geboortestad om zijn muurschildering te bewonderen

In aanwezigheid van Arno werd de nieuwe street art van de Britse kunstenares Helen Bur voorgesteld. Ook directeur toerisme Peter Craeymeersch, burgemeester Bart Tommelein en curator Bjorn Van Poucke waren aanwezig. Arno (met sjaal van zijn favoriete Oostendse voetbalploeg KVO) kreeg nadien van de kunstenares een replica aangeboden. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

Vandaag werd de muurschildering van Arno op de zijkant van het Oostendse stadhuis officieel voorgesteld. De zanger kwam het werk bewonderen en is heel enthousiast.

Het nieuwe kunstwerk kwam er in het kader van The Crystal Ship, het jaarlijkse kunstenfestival. Internationale en nationale artiesten creëren kunstinstallaties en muurschilderingen met de stad als canvas. Die nieuwe creaties vervoegen telkens de kunstwerken van eerdere edities en vormen zo een gratis kunstenparcours doorheen de stad in constante evolutie. Het is Brits artieste Helen Bur die het portret van Arno voor haar rekening nam.

“Om de indrukwekkende carrière van onze ereburger Arno in de kijker te zetten, krijgt hij een mooie plaats op het stadhuis”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “Het is een man waar veel Oostendenaars trots naar verwijzen als ‘hun’ Arno. Naast zijn ongelofelijk talent is hij vooral ook een artiest die nooit opgeeft en zichzelf opnieuw blijft uitvinden. Zo maakt hij nog dagelijks nieuwe muziek, waaronder onlangs een fantastische nummer over Ensor. Hij is een inspiratiebron voor velen, iemand om naar op te kijken.”

Nog meer street art

“We kregen de afgelopen weken heel wat vragen van voorbijgangers wat er zou gebeuren op de muur”, zegt curator van The Crystal Ship Bjørn Van Poucke. “Dat is werkelijk ongelofelijk, hoe dit leeft bij inwoners en bezoekers. Voor mij is het duidelijk, street art in de open ruimte is nu eenmaal vluchtig en we hebben Helen Bur hier de kans gegeven om haar unieke talent te tonen aan iedereen. In de toekomst blijven we nieuwe muren toevoegen aan het traject, dus als er mensen opportuniteiten zien bij hen thuis of in de buurt, luisteren we graag”, voegt hij nog toe.

Arno zelf mocht vandaag voor het eerst ‘zijn’ kunstwerk bewonderen. Hij reageerde heel enthousiast. Helen Bur overhandigde ook nog een miniatuur versie van het werk aan de zanger. (GLO/foto’s PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier