Arno stelt het goed na zware operatie

Arno herstelt voorspoedig van de operatie. © Danny Willems
Redactie KW

Arno stelt het goed na de zware operatie voor pancreaskanker die hij vorige donderdag onderging.

De Oostendse rocklegende, die vorig jaar 70 werd, maakte op 8 februari in enkele interviews bekend dat hij aan pancreaskanker lijdt. De diagnose werd begin november gesteld en daarna volgde een chemokuur. Vorige week donderdag moest Arno een zware operatie ondergaan.

“Die operatie is goed verlopen”, laat Arno’s persagent Filip De Groote weten. “De dokters zijn tevreden over de ingreep en Arno is nu aan het herstellen in het ziekenhuis.”

Vroeg ontdekt

Arno had het geluk dat de kanker vroeg werd ontdekt en dat een operatie nog mogelijk was. Bij pancreaskanker gaat het vaak heel snel en is dat niet meer het geval. Toch blijft het natuurlijk een heel zware kanker. Het is nu afwachten hoe het herstel verder zal verlopen.

“Ze hebben me gezegd dat hij op een heel moeilijke plaats zit en dat het een moeilijke, lange operatie wordt”, vertelde de artiest voor de operatie. “Verder wil ik het allemaal niet weten. Hij zit nu toch in mij, ik laat hem gerust. (…) Ik vertrouw mijn dokters, ze verzorgen me goed. Ik heb geen schrik, want ik zal slapen tijdens die operatie. Ik zie wel.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier