https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Arno Devogele is 21 in 21: “Lockdown leidt tot conflictjes”

Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Deze week maken we kennis met Arno uit Heule.

Dag Arno, kan je jezelf even kort voorstellen?

“Jazeker! Ik heet Arno Devogele en ik ben geboren op 23 februari 2000. Samen met mijn papa Johan, mama Charlotte en jongere broer Lukas woon ik in Heule. Op dit moment werk ik mijn bachelor Engelstalig bedrijfsmanagement af aan Hogeschool Vives in Kortrijk en daarnaast ben ik ook leider in de Chiro.”

Je bent leider bij de Chiro, heb je nog andere hobby’s?

“Ja, mijn belangrijkste hobby is Chiro, maar daarnaast speelt muziek ook een belangrijke rol in mijn leven. Ik ben een grote fan van rockmuziek. Enkele van mijn favoriete artiesten zijn The Doors, David Bowie en Joy Division”, zegt Arno enthousiast, “Ik zie muziek als een manier om te ontstressen wat wel belangrijk was in het afgelopen jaar. Tenslotte speel ik ook graag basketbal. Vroeger deed ik dat in competitie, maar door vervelende blessures moest ik stoppen. Toch werp ik nog af en toe een balletje in mijn vrije tijd”.

Hoe was het voor jou om in coronatijden nog thuis te wonen?

“Dit was niet altijd evident. Je zit constant met dezelfde mensen samen en er is weinig afwisseling. Dit zorgde dan ook hier en daar wel voor een conflictje. Om mijn dag toch eens te doorbreken ging ik elke dag een vaste route van 4 km wandelen. Zo kon ik tijdens mijn vele online lessen toch even een frisse neus halen.”

Je studeert bedrijfsmanagement, wat spreekt je daarin aan?

“Ik koos voor deze opleiding omdat ik al mijn hele leven droom om later naar het buitenland te trekken. Volgend jaar zal ik starten in het schakeljaar ‘Internationale betrekkingen en diplomatie’ aan de Universiteit van Antwerpen. Dit ligt in de lijn van mijn ambities om naar het buitenland te trekken, maar vanuit een politiekwetenschappelijke hoek in plaats van een bedrijfswetenschappelijke.”

Wat verwacht je van 2021?

“Door het steeds versnellende tempo van vaccinaties en de bijhorende versoepelingen verwacht en hoop ik dat we tegen het einde van dit jaar terug in het ‘normale’ terecht zullen komen. Hiermee bedoel ik dan weer mensen kunnen ontmoeten, lessen volgen op de campus, feestjes vieren en hopelijk geen mondmaskers meer dragen tijdens het volgende hooikoortsseizoen.”

Wat staat er nog op je planning dit jaar?

“Normaliter zou ik in het tweede semester van dit jaar op Erasmus naar Zuid-Afrika gaan, maar door de pandemie is dat plan in het water gevallen. Om deze reden werd mij wel beloofd dat ik een ‘inhaalreis’ mocht kiezen. Van zodra het kan zal ik dan ook op citytrip gaan naar New York.”

Wat staat er nog op je bucketlist?

“Later wil ik heel graag naar het buitenland trekken. Vooral de Scandinavische landen spreken mij erg aan. Ik zou dan ook graag een tijd in Kopenhagen verblijven. Tenslotte is het ook mijn grote droom om ooit deel te nemen aan het diplomatiek examen van Selor, al zal ik hiervoor nog veel moeten blokken.” (FV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.