ARhus organiseert in Roeselare warme evenementen voor Dogbo

Music for Life van Studio Brussel komt er opnieuw aan. Dat gaat gepaard met tal van acties die ook in Roeselare worden georganiseerd. Kenniscentrum ARhus is daarbij een vaste klant. Ook dit jaar doen ze heel wat. Als goede doel kiezen ze de vzw D. O. G. B. O.-Dogbo.

ARhus schenkt onder meer verschillende computers aan ARhus. (Foto SB) © STEFAAN BEEL

“Het is een mooie traditie geworden: tijdens de Warmste Week zorgt iedereen voor iedereen. Ook ARhus in Roeselare engageert zich dit najaar opnieuw om warme acties op te zetten voor een goed doel: D. O. G. B. O.-DOGBO vzw”, vertelt algemeen directeur Yves Rosseel. “Het ARhus-team wil samen met de talrijke bezoekers van het kenniscentrum op De Munt projecten in Dogbo steunen. Een stad in het zuiden van het West-Afrikaanse land Benin, waar Roeselare een stedenband mee heeft. Tal van fijne, lekkere, interessante – kortom warme – Music For Life-acties staan op til. Meer nog, computermateriaal dat in ARhus vervangen werd, krijgt via de vzw Dogbo een nieuw leven in Benin!”

“Het doel van deze stedenband is kennis en ervaring uitwisselen. Zo hielp Roeselare mee aan de registratie van de geboortes in Dogbo, de organisatie van hun marktgebeuren en de samenwerking tussen scholen uit Roeselare en Dogbo rond water”, aldus schepen Henk Kindt, voorzitter van ARhus.

Quiz

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor vzw Dogbo organiseert ARhus diverse warme acties, waaraan elke Roeselarenaar kan bijdragen. We zijn gestart met een wijndegustatie. Op vrijdagavond 7 december voorzien we een ‘Warmste Quiz’ met quizmaster Wouter Bossuyt a. k. a. Kapitein K voor een vragenvuur van drie rondes. Nodig je drie warmste vrienden, collega’s of familieleden uit om een groepje van maximum 4 personen te vormen en bewapen je met kennis!”

De kerstsfeer opsnuiven kan je zeker op vrijdag 14 december, wanneer leerlingen uit de cello- en accordeonklas van STAP Roeselare tijdens een warm concert in het ARhus Café hun beste kerstdeuntjes brengen. “Kunstfoto’s uit de fototentoonstelling ‘Dogbo Twinning’, die werden gemaakt door SASK-leerlingen fotografie Liza Traen, Andy Vandaele en medeleerlingen voor 5 jaar stedenband, worden nu te koop aangeboden in het kader van de Warmste Week. De spiegelbeelden, Dogbo versus Roeselare, zijn te bezichtigen in ARhus De Munt. Bieden kan tot het einde van de warme acties van ARhus op 21 december op www.arhus.be/warmste-week-2018.”

De Warmste Week sluit ARhus sportief af! Medewerkers van ARhus wandelen of lopen de Warmathon in Brugge op 23 december ten voordele van vzw Dogbo. (TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.