ARhus in Roeselare zet nog meer in op het online gebeuren

ARhus biedt online lezingen aan. Deze maand onder andere over de corona-app. (gf)
Redactie KW

Tijdens de lockdown zet kenniscentrum ARhus een tandje bij. Heel wat activiteiten verlopen de komende weken online. “Maar laten we duidelijk zijn: ARhus blijft ook gewoon open, zij het met heel wat aangepaste coronamaatregelen”, klinkt het vanop De Munt.

Bibliotheken en kenniscentra mogen tijdens de lockdown open blijven. ARhus hanteert een aangepast schema. Je kan er terecht op weekdagen van 13 tot 19 uur, op zaterdagen van 13 tot 17 uur. Op zondag is ARhus gesloten. Uiteraard gelden ook de gekende maatregelen, maar er wordt ook gevraagd om alleen naar de bib te komen en een winkelmandje te gebruiken. Bezoekers raken enkel die zaken aan die ze wensen te ontlenen en de catalogus raadpleeg je bij voorkeur op de smartphone. Liften staan alleen ter beschikking voor wie ze echt nodig heeft.

Heel wat ARhus-activiteiten gaan de komende weken gewoon door, maar dan wel online. Zo kan je nog steeds terecht op ARhus Klap om Nederlands te leren in een informele sfeer. De praattafels gebeuren wel online.

Tips

Op de website van ARhus kan je een handige kalender vinden. Het ARhus-team pikte er voor ons enkele tips uit die ze meer dan de moeite waard vinden. Zo zet ARhus de komende weken fel in op de jongeren. Naar aanleiding van de Voorleesweek is er een spaarkaartactie voor de jongere kinderen en hun ouders en er staat een groot aanbod aan voorleesboeken op de website.

Jongeren hebben al een eindje een eigen werking in ARhus. Via #HACKthingz of #HACK kan je op Instagram kennismaken met de bib en deelnemen aan allerlei online activiteiten. ARhus werkt momenteel het coronaproofaanbod nog verder uit.

“ARhus blijft ook gewoon open, zij het met aangepaste coronamaatregelen”

De boekenbeurs gaat dit jaar digitaal en ARhus hoopt dat hun bezoekers ook eens binnenwippen op boekenbeurs.be. In het kenniscentrum vinden in gewone tijden heel wat lezingen plaats. Een deel daarvan gaat gewoon door, maar dan op het digitale platform. Dit zijn gratis activiteiten die je vanuit de luie zetel kunt meevolgen.

#KEUZEVANDECHEF

Het ARhus Café moest de deuren sluiten, maar ook daar is een mouw aangepast. Zo deelt de kok een deel van zijn populaire gerechten online. Deze maand kan je thuis onder andere de Galaxyburger van actrice Astrid Sercu klaarmaken voor de kinderen of genieten van de gepimpte hutsepot van Wouter Bossuyt. De recepten staan op de website.

November is in de katholieke wereld de maand waarin de overledenen worden herdacht. ARhus stelde een onlinedossier samen over rouwen. Je maakt er kennis met afscheidsrituelen vanover de hele wereld en je leert er alles over troostplekken, rouwen in tijden van corona, rouwende kinderen, wilsbeschikking en orgaandonaties of palliatieve zorg. Uiteraard vind je er ook de links naar tientallen boeken.

ARhus promoot ook haar uitgebreide e-boekenlijst. Via ‘Mijn Bibliotheek’ lees je heel eenvoudig Nederlandstalige en Engelstalige e-boeken op de eigen tablet, smartphone, pc of e-reader. (BCR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.