Ardooise teams klaar voor de honderd kilometer tegen kanker

(foto JM) © (foto JM)
Redactie KW

Met ruim 16.000 euro op zak gaan dit weekend vier teams van vier personen uit Ardooie van start in de honderd kilometer voor Kom op tegen Kanker.

Er is een lange voorbereiding aan vooraf gegaan. Lokaal hoogtepunt was de Urban Run door de straten en gebouwen in het centrum van Ardooie. Bijna 1.200 lopers, joggers en wandelaars toonden zo hun solidariteit in de acties tegen kanker. “Het is allemaal anderhalf jaar geleden begonnen toen wij een bescheiden actie voor ogen hadden met ons team Lucrèce. Wij wilden deelnemen aan de honderd kilometer tegen kanker en moesten daar een startgeld van 2.500 euro betalen. Dit lukte en gesterkt door zoveel sympathie en enthousiasme herhaalden wij dit initiatief uit respect voor iedereen die met deze ziekte geconfronteerd wordt” zegt Siegfried Feys, zoon van de overleden juf Lucrèce.

Vier teams

Op zondag 24 maartstaat in de Schorre te Boom een volgende honderd kilometer tegen kanker geprogrammeerd. Vanuit Ardooie vertrekken dit jaar vier teams van vier lopers. “Dankzij de opbrengst van de Urban Run kunnen wij naar Boom met een portefeuille van ruim 16.000 euro die gaat naar de strijd tegen kanker. Met dank aan alle vrijwilligers die zich voor ons initiatief hebben ingezet”, zegt Siegfried Feys.

Zestien lokale gelegenheidsatleten hebben de afgelopen maanden duchtig getraind om de honderd kilometer tot een goed einde te brengen. De startlopers van de vier teams nemen veertig kilometer voor hun rekening. Dit zijn voor Ardooie Siegfried Feys, Davy Spiessens, Annelies Ver Eecke en Nele Debusschere. Na tien kilometer krijgen ze het gezelschap van de mensen die dertig kilometer voor hun rekening nemen en dit zijn Tom Oosterlinck, Debbie De Backer, Robrecht De Deygere en Jan Van der Straeten. De twintig kilometer is een klus voor Heleen Feys, Inne Vancoillie, Nele Maeseele en Kimara Goethals. Voor tien kilometer tekenen Laurien Feys, Wouter Verbrugghe, James Verhage en Heide De Deygere. “Wij zijn er na de intense trainingen klaar voor. We doen dit met een groot hart voor zovelen die er niet meer kunnen bij zijn”, besluit Siegfried Feys.

De run gaat van start op 24 maart om 9.30 uur. Je kunt het live volgen op de facebookpagina van ‘100 km run-team Lucrèce’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier