Ardooise Spartastappers gaan op Moezelwandeling

Vooraan van links naar rechts: Walter Demuynck, Zita en Thibe Dewulf, de winnares van de reis Christien Lescouhier, Joseph Rondelez, Danny Vanhalewyn. Achteraan van links naar rechts: Jürgen Laux, Carine Halle, Kerstin Ostermann-Laux, Rik Ledoux. Winnares die ontbreekt op de foto: Vanessa Lafaut. © JCR
Redactie KW

De Spartastappers hebben hun wandelseizoen ingezet met hun jaarlijkse Moezelwandeling.

Begin- en eindpunt lagen in de Ark. Onderweg werd een Duitse ‘Lieblich’ ontkurkt in het Zonneke, het nieuwjaarstraktaat van de organiserende club. Er gingen heel wat kurken de lucht in, want ze mochten met 2.008 wandelaars het glas heffen. Een record in dit jubeljaar, want ze zijn aan de tiende Moezelwandeling toe.

Voorzitter Walter Demuynck is enorm trots: “Het is ons voor het eerst gelukt om voor de Moezelwandeling meer dan 2.000 deelnemers te noteren. Die komen uit alle Vlaamse provincies.”

Weekends aan de Moezel

In samenwerking met de ‘hofleverancier’ van het frisse Moezelwijntje werden er nog twee weekends aan de Moezel verloot. Die gaan naar Vanessa Lafaut uit Eeklo en naar Chrisine Lescouthier van de wandelclub Voetje voor voetje uit Gits. De troostprijzen, pralines zijn weggelegd voor Jef Rondelez en voor Rik Ledoux.

De volgende wandeling in eigen organisatie is ook al een klassieker. De Skobiakwandeling, traditioneel op de tweede zondag van april, piekt doorgaans boven de 2.000 wandelaars. Deze wandeling staat in het teken van het milieu. Daarom gaan ze als Mooimakers vooraf het parcours vrij maken van zwerfvuil. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier