Ardooise Sint-Martinuskerk in het nieuw

Ft E.H. vlnr: Bart Devos, pastoor-moderator, Christa Vande Kerckhove, penningmeester Sint-Martinus Kerkfabriek, Klaas De Meuleneaere, secretaris Sint-Martinus Kerkfabriek, schepen Krist Soenens, Joris Goethals, voorzitter Kerkfabriek Sint Martinus. (J.D.)
Redactie KW

Na de restauratie van de Sint-Martinuskerk Koolskamp is men nu gestart met de renovatie van de Sint-Martinuskerk Ardooie.

“Momenteel is het gebouw nog altijd ter beschikking voor alle plechtigheden, zoals de eucharistievieringen, uitvaartdiensten, huwelijken…”, aldus schepen Krist Soenens, namens de gemeente de vertegenwoordiger binnen de Ardoois-Koolskampse kerkfabrieken. “Alles verloopt momenteel nog altijd volgens de planning. Met werken aan de toren, aan het leien dak en waar nodig is. Ook het oud uurwerk wordt onder handen genomen. Dat laatste is van Franse makelij. De brandglasramen worden uitgenomen na herstel van de gevels en gerenoveerd .”

Buiten gebruik

Vanaf november 2015 tot het voorjaar van 2016 zal de kerk buiten gebruik zijn. “Dat is noodzakelijk voor de werken aan het interieur. Zoals het schilderen, het op punt zetten van de elektriciteit en het plaatsen van een sfeervolle verlichting. Voor de kerkelijke diensten wijken we dan uit naar Beveren en naar Koolskamp. Beide parochies maken deel uit van de Sint-Germanus eenheid”, aldus pastoor-moderator Bart Devos. De restauratie van de Ardooise kerk is een opdracht van het plaatselijk gemeentebestuur en wordt medegefinancierd door provincie en de Vlaamse overheid.

(JD – foto EH)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier