Ardooise horeca tussen hoop en vrees

Johan en Axelle verwelkomen je straks in het voormalige café Sint Michiel dat na twaalf jaar weer de deuren opent. © JH
Redactie KW

In Ardooie, is het caféleven zoals overal stilgevallen. Maar de uitbaters zelf vallen niet stil. Zij zullen de vrij gekomen tijd creatief vullen. Al is een pint tappen de bezigheid waar ze zo spoedig, maar veilig, weer willen aan beginnen.

Bij Johan Laridon van de nieuwe Groene Dreve is 2020 werkelijk een rotjaar. Eerst was er de lockdown in maart. Dan ging zijn zaak in de vlammen op en overleed zijn partner Christoph. Johan ging koortsachtig op zoek naar een nieuw onderkomen voor de nieuwe groene Dreve in Ardooie. Hij richtte de zaak weer in, maar net nu de zaak weer zou openen, is er de tijdelijke lockdown in de horeca.

“Hopelijk duurt deze situatie niet lang. We hebben geïnvesteerd in een coronaproof café. We zullen de komende weken nog een aantal aanpassingswerken doen om van de Groene Dreve weer het knusse praatcafé te maken zoals het was in de Mgr. Roelsensstraat.”

Vrijwilligerswerk

Ook Ann De Cueninck van de Mythe en de aanpalende zaal de Biekorf kijkt uit naar een nuttige bezigheid. “We moeten ons tijdens deze horeca lockdown met iets bezig houden. Hier zullen we de kleinste feestzaal wat opsmukken. Er zal geschilderd worden, er komt nieuwe verlichting en we zullen verbeteringswerken doen zoals we tijdens de eerste coronagolf met de grote zaal deden. Ik kijk er ook naar uit om me nuttig te maken in het vrijwilligerswerk, want stil zitten, ligt niet in mijn aard. Ik vrees dat de horeca dit jaar niet meer zal opstarten. We leven tussen hoop en vrees.” (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier