Ardooise brandweer treurt op Barbarafeest voor Roger Vanhaecke

Het patronsfeest van de Ardooise brandweer zal er dit jaar anders uitzien. Deze week overleed Roger Vanhaecke, de oudste erebrandweerman.

Roger Vanhaecke. © Foto JM

Roger heeft decennia lang deel uitgemaakt van de vrijwillige brandweer van Ardooie. Hij was er dertig jaar lid van en 33 jaar lid van de erebrandweer. Elk jaar maakte hij er een ere punt van om het Barbarafeest te vieren met de brandweerlieden. Vorig jaar was hij er voor het eerst niet bij, maar de brandweermannen gingen hem ten huize opzoeken voor een welverdiende serenade.

Dit jaar zullen ze Roger op het feest van Barbara ten grave dragen. Dit is zaterdag aanstaande om 10.30 uur in de parochiekerk. Roger was de echtgenoot van Marina Verpoort en de vader van Filip die met de beste zorgen vader bijstond. Roger was trouwens een fiere supporter van zijn zoon, die een schitterend atleet was met diverse internationale titels op zijn palmares als afstandsloper.

Beroepshalve was Roger vlasbewerker en later ging hij aan de slag bij Cily Sport. Roger woonde in de Jasmijnstraat en zou op 26 februari 94 jaar worden. Naast actief brandweerman, waarvoor hij verschillende eretekens kreeg, was hij ook lid van het ACV. Condoleren kan in de Jasmijnstraat 1 of on lie bij Viaene – Vinckier in Ardooie.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.