Ardooie slaat op hol

Een stripverhaal vormt de basis van 'Ardooie slaat op hol'. © JM
Redactie KW

Van vrijdag 17 juli tot en met dinsdag 21 juli leiden alle fietswegen naar Ardooie. Het festival van de Waterbek is om gekende redenen geschrapt. Met ‘Ardooie slaat op hol’ bedachten Tobias Callewaert en zijn medewerkers een volwaardig alternatief.

Met de fietstocht ‘Ardooie slaat op hol’ wil men vooral toeristen laten kennismaken met een aantal merkwaardige plekjes in Ardooie. En misschien is deze fietstocht ook wel een openbaring voor de eigen inwoners. Aan de tocht is ook een spel verbonden dat geschikt is voor de hele familie.

De basis van de fietstocht is een stripverhaal. Daarbij ontdek je op een knotsgekke manier welke avonturen er in Ardooie mogelijk zouden zijn. “Tijdens de tocht beleef je het verhaal zodat jij het hoofdpersonage van de strip wordt”, glimlacht Tobias Callewaert. Onderweg word je ook nog geconfronteerd met decoratieve elementen.

Mooiste plekjes

Het parcours loopt langs de mooiste plekjes van de gemeente en heeft een afstand van 15 kilometer. Van 17 t.e.m. 21 juli kun je deze fietstocht elke namiddag tussen 14 uur en 17 uur starten aan cultureel centrum ‘t Hofland in de Oude Lichterveldsestraat.

Deelnemen is gratis. De route is bewegwijzerd. Vooraf inschrijven is niet nodig. Iedere deelnemer krijgt een consumptiebon ter waarde van 2 euro om zo de lokale horeca te ondersteunen. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier