Ardooie massaal op de been tegen kanker

De vierde editie van de Urban Run & Walk in Ardooie heeft het recordaantal van 2.350 geregistreerde deelnemers opgeleverd.

In de Boomgaard en het IHK schreven 2.350 deelnemers in voor de Urban Run en Walk.© JM
In de Boomgaard en het IHK schreven 2.350 deelnemers in voor de Urban Run en Walk.© JM

Deze vierde editie van de Urban Run & Walk verliep door de coronabeperkingen volgens een noodscenario. In plaats van één dag werd gedurende de hele krokusvakantie gewandeld of gelopen op een uitgepijld parcours. “Na het eerste krokusweekend met vriestemperaturen noteerden we bijna 1.000 inschrijvingen. Met het aangekondigde lenteweer op het slotweekend hoopten we stilletjes om de kaap van de 2.000 te bereiken. Onze verwachtingen werden meer dan ingelost. Heel wat deelnemers gingen zelfs een tweede of derde keer op pad, ook ’s avonds om van de verlichte woningen te genieten”, zegt Rika Depreiter van de organisatie. Alles verliep coronaproof.

Voor de kinderen was Urbie de metgezel op pad. Zij konden een aantal opdrachten vervullen. Eind deze week wordt bekend gemaakt wie de fiets wint die aan de zoektocht naar Urbie verbonden is. Ook het financieel resultaat laat nog even op zich wachten. Er kon een vrijwillige bijdrage gestort worden voor Kom op tegen Kanker. “Daarmee wordt het startgeld betaald voor de 100 kilometer tegen kanker die plaatsvindt in Koksijde begin september. Ardooie zal in elk geval met vijf teams kunnen deelnemen, goed voor een bijdrage van 12.500 euro.”

Naast de vele positieve reacties was er één opmerking. Nogal wat deelnemers trakteerden met weggeworpen lege blikjes of afval in de grasbermen. Deze week doet de organisatie met vrijwilligers nog eens de toer om het schaamteloos achtergelaten afval op te ruimen. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.