Ardooie krijgt Pop-up springkastelenpark

Een van de springkastelen die veertien dagen in Ardooie zal staan. © foto JM
Redactie KW

Op 19 juli wordt het Cultureel centrum van de Tassche een groot springparadijs. ‘Ardooie springt’ is een samenwerking tussen ‘ik huur een springkasteel’ van Bart Deblauwe en ‘Kathy’s Cathouse’, een officieel kattenasiel uit Ardooie. Het springkastelenpark blijft de hele maand juli ter plaatse.

Ter gelegenheid van Ardooise Springt pakken ze uit met hun grootste springkastelen die opgesteld worden in de tuin naast het cultureel centrum. Een pop-up evenement dat leuk is voor een dagje springplezier tijdens de grote vakantie. Niet ver van huis en niet duur. Volgens Bart Deblauwe komen er minstens tien kastelen, aangepast aan de verschillende leeftijden van kinderen. “Het grootste springkasteel is er een met een lengte van 27 meter. Het wordt een indrukwekkend parcours van springplezier”, zegt Bart Deblauwe. Ondertussen kunnen de volwassenen terecht in de gelegenheidsbar voor een babbel, een knabbel of een drankje.

Omdat alles die dag in het teken staat van de kat is er voor de gelegenheid een speciaal kattencafé. Met de opbrengst van het evenement steun je het kattenasiel uit Ardooie.

Huiselijke sfeer

Een mooie opvang garanderen voor katten en kittens en een goede toekomst voor hen waarborgen en voorbereiden. Daarmee is Kathy’s Cathouse, van Kathy Verhaeghe, dagelijks mee bezig. Dagelijks worden enkele tientallen poezen in de huiselijke sfeer aan de Begoniastraat in hartje Ardooie opgevangen.

Het kattenasiel houdt de rug recht door giften of door de vrijwillige medewerking van dierenvrienden. En niet tegenstaande de officiële erkenning en het feit dat de overheid zich bewust is van het maatschappelijk probleem van zwerfkatten, zijn er geen subsidies voorzien. Toch lopen de kosten van de dierenarts en de verzorging en voeding hoog op. Af en toe wordt er een evenement georganiseerd. En daar is Kathy weer aan toe. Deze maal geen eendaags evenement, maar een periode van veertien dagen.

Barbecue

Op zondag 21 juli, aansluitend bij ‘Ardooie Springt’, kan iedereen een gezellige, smakelijke en vooral kindvriendelijke namiddag beleven in de zaal van het cultureel centrum van de Tassche. Voor de barbecue kan er aangeschoven worden mits reservatie. Reserveren kan via de website. Kaarten voor volwassenen kosten 18 euro. Voor kinderen zijn er verminderde prijzen. Er is een aperitiefmogelijkheid en een dessert.

Toegang tot het pop-up springdorp bedraagt zes euro per spelend kind.

(Jan Maeseele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier