Ardooie helpt Sint-Maarten er bovenop

Tiste wordt 20 jaar. © JM
Redactie KW

Sint-Maarten is er ondersteboven van dat het Sint-Maartensfeest er dit jaar anders en beperkter uit zal zien. Het Sint-Maartenscomité van Ardooie wil hem helpen.

Onder de noemer ‘Een hart voor Sint Maarten’ doet het Ardooise Sint-Maartenscomité een oproep aan de bevolking om een kort filmpje te maken. Alle scholen, vriendengroepen, verenigingen en gezinnen kunnen met dit filmpje laten zien hoe ze dit jaar het Sint-Maartensfeest zullen vieren. Een verkleedpartij thuis, een grote wafelbak, een versiermoment met bieten… Laat je eigen inspiratie de vrije loop gaan.

Je kan je filmpje insturen via deze link tot en met 4 november. Er zijn mooie prijzen te winnen in verschillende categorieën. Het ingestuurde filmpje mag niet meer dan één minuut duren en de opnames moeten coronaveilig gebeuren.

Het beperkt Sint-Maartensprogramma gooit ook roet in het eten van de reuzenfamilie, die normaal meeloopt in de Sint-Maartensstoet. Tiste is jarig op 29 oktober. Hij wordt twintig, maar zal als een goede burger zijn verjaardag met zijn eigen bubbel vieren.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier