Ardooie bindt de strijd aan met sluikstorters

Mensen proberen hun huisvuil kwijt te geraken in een openbare vuilnisbak. © JM
Redactie KW

De gemeente Ardooie gaat GAS-boetes uitdelen aan mensen die hun huisvuil dumpen in openbare vuilnisbakken. Dat telt immers als sluikstorten.

Het gemeentebestuur van Ardooie bindt de strijd aan met sluikstorters. Meer specifiek met sluikstorters die hun huisvuil dumpen in de openbare vuilnisbakken. Zo trachten ze de kosten van een huisvuilzak te ontwijken. Dat is uiteraard niet de bedoeling. In de prijs van een huisvuilzak zit immers ook de kost voor het verwerken van dat afval verrekend.

Om het fenomeen tegen te gaan, wil de gemeente Ardooie nu GAS-boetes uitdelen aan de sluikstorters. Ook wie afval naast een vuilnisbak gooit, riskeert een bekeuring. De gemeente hoopt de sluikstorters op te sporen dankzij aanwijzingen in hun afval waar eventueel een naam of op adres op staat.

GAS-boetes kunnen oplopen tot maximum 350 euro. De hoogte van de boete moet in overeenstemming zijn met de ernst van het bestrafte feit.

De gemeente doet ook nog een oproep om de openbare vuilnisbakken correct te gebruiken. Zo krijgen alle voorbijgangers de gelegenheid om de omgeving proper te houden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.