Aradec neemt schrijnwerkerij Deburghgrave over

We herkennen v.l.n.r. Jürgen Bilcke, Pieter Francque en Robrecht De Reyghere (foto Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
We herkennen v.l.n.r. Jürgen Bilcke, Pieter Francque en Robrecht De Reyghere (foto Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Brugse firma Aradec – vooral gespecialiseerd in kunststof ramen, poorten en deuren – neemt de familiale schrijnwerkerij Deburghgrave uit Diksmuide over. “Hun expertise in fijn houten buitenschrijnwerk is een mooie aanvulling voor ons”, zegt zaakvoerder Pieter Francque

Het Brugse bedrijf Aradec neemt de schrijnwerkerij en raamfabriek Deburghgrave over, een in Diksmuide gevestigd familiebedrijf met meer dan honderd jaar ervaring in houten buitenschrijnwerk. Aradec, opgericht in 1995 door Dominique Welvaert, is vooral gespecialiseerd in ramen, deuren en poorten in kunststof en aluminium. Het bedrijf was aanvankelijk gevestigd in de Eikenlaan maar verhuisde in 1999 naar een ruimer pand in de Pastoriestraat, ook in Sint-Andries. Doordat het bedrijf verder bleef groeien werd in 2012 een nog groter pand aangekocht op industrieterrein De Blauwe Toren.

Concurrent

“Eerlijk gezegd kende ik Deburghgrave vooral als concurrent hier in de Brugse regio. Ze hebben namelijk ook een specialisatie in erfgoed. In de Brugse binnenstad, met veel historische gebouwen met fijn houtwerk, hebben ze zo uiteraard een belangrijk troef”, zegt zaakvoerder Pieter Francque. “Via een gemeenschappelijke kennis kwam het me ter ore dat zaakvoerder Jan Deburghgrave met pensioen zou gaan, zonder overnemer binnen de familie Daarop zijn we rond de tafel gaan zitten. Hun expertise in fijn houten buitenschrijnwerk is een mooie aanvulling voor ons en een extra troef voor onze klanten.”

Waardevolle expertise

De zeventien personeelsleden van Deburghgrave, waarvan velen met meer dan twintig jaar dienst, worden allemaal meegenomen in de overname. Er is dus geen sprake van verlies van arbeidsplaatsen bij deze operatie. “Het zijn allemaal waardevolle mensen met een pak ervaring, dus we kunnen hen heel goed gebruiken. De bedoeling is dat ze nauw gaan samenwerken met de mensen van Aradec, om uit te groeien tot één hecht team”, stelt Francque. “De schrijnwerkerij en raamfabriek in Diksmuide blijft bestaan voor de productie, maar de plaatsing zal voornamelijk vanuit Brugge aangestuurd worden. Jan Deburghgrave zal overigens nog een jaar in dienst zijn om de overdracht vlot te laten verlopen en zijn expertise te delen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier