Aquandé werd woensdag voor het eerst ingezwommen, nu ook abonnementen te koop

Schepen van Sport Yannick Ducatteeuw deed als allereerste het zwemwater van Aquandé spetteren en was voldaan na zijn eerste zwembeurt deze ochtend. © Martijn Peirs
Redactie KW

Woensdagmorgen stond om 7.30 uur al een redder klaar aan de ingang van het zwembad Aquandé om de allereerste 15 gasten te verwelkomen. Ook schepen van Sport Yannick Ducatteeuw (INZET) was van de partij.

“Er is een lang traject doorlopen om tot dit moment te komen”, vertelt de opgefriste schepen Ducatteeuw. “Maar ik denk dat ik als schepen van Sport tevreden mag zijn met het resultaat. Een energiezuinig bad met ruime openingsuren, een heel toegankelijk bad voor mensen met een verminderde mobiliteit, een digitaal reservatie- en toegangssysteem, een gedreven reddersploeg en een eigentijdse cafetaria!”

Er wordt gewerkt in tijdsblokken van 1,5 uur, waarna er telkens een half uur de tijd wordt genomen om de nodige hygiënemaatregelen uit te voeren. “De burgers weten de weg naar het zwembad via het reservatiesysteem goed te vinden”, aldus Ducatteeuw. “De helft van de plaatsen is de eerste dagen al ingenomen en vanmorgen was het tweede zwemblok bijna volzet. We gaan kortbij evalueren, maar eerst krijgt Farys de kans om volop op te starten. Daarna zal er gefinetuned worden. Momenteel is de reservatiemodule Timeblockr losgekoppeld van de betalingsmodule met ticketsysteem van Gantner omdat deze combinatie financieel interessant was. We kunnen alleszins niet klagen, want er zijn gemeenten die de deuren van hun zwembad nog steeds gesloten houden.”

Abonnementen te koop

Aangezien de opstart vlot en veilig is verlopen, werd ook gestart met de verkoop van abonnementen. Je kan een online bestellen en dan afhalen in de sportdienst van Anzegem of Deerlijk (niet in het zwembad zelf). En ook al heb je een abonnement, je moet nog altijd je zwembeurt op voorhand reserveren.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier