In 2018 nam De Watergroep de beslissing om haar gemeentelijke vennoten 800 gratis drinkwatertappunten aan te bieden. Het bedrijf had daarvoor een budget van 3,6 miljoen euro voorbehouden, een bedrag dat was vrijgekomen door eerder vervallen waarborgen.

Na de aanbestedingsprocedure werd de opdracht toegewezen aan Aqualex. Het bedrijf installeert nu in ruim 170 Vlaamse gemeentes in West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg minstens 800 tappunten. "Wij zijn uiteraard heel blij met dit contract", vertelt zaakvoerder Alexander Vanlerberghe, die het bedrijf oprichtte in 2010. "De gemeentes krijgen de keuze uit drie types leidingwaterkoelers: een tafelmodel, een vrijstaand model en een wandmodel. Er is telkens ook een onderhoudscontract voorzien voor herstelling, vervanging en controle op de werking en de waterkwaliteit."

"Met de actie willen we gemeentes stimuleren om volop te kiezen voor kraanwater. Daarom krijgen gemeenten die het charter drinKraantjeswater tekenen of al ondertekenden voorrang bij de plaatsing", vertelt Cindy Vanderstraeten, projectleider drinkwatertappunten bij De Watergroep. Lester, het campagnebeeld van drinKraantjeswater, wordt het 'gezicht' van deze actie om kraanwater meer zichtbaar te maken in het straatbeeld.

In 2018 nam De Watergroep de beslissing om haar gemeentelijke vennoten 800 gratis drinkwatertappunten aan te bieden. Het bedrijf had daarvoor een budget van 3,6 miljoen euro voorbehouden, een bedrag dat was vrijgekomen door eerder vervallen waarborgen.Na de aanbestedingsprocedure werd de opdracht toegewezen aan Aqualex. Het bedrijf installeert nu in ruim 170 Vlaamse gemeentes in West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg minstens 800 tappunten. "Wij zijn uiteraard heel blij met dit contract", vertelt zaakvoerder Alexander Vanlerberghe, die het bedrijf oprichtte in 2010. "De gemeentes krijgen de keuze uit drie types leidingwaterkoelers: een tafelmodel, een vrijstaand model en een wandmodel. Er is telkens ook een onderhoudscontract voorzien voor herstelling, vervanging en controle op de werking en de waterkwaliteit.""Met de actie willen we gemeentes stimuleren om volop te kiezen voor kraanwater. Daarom krijgen gemeenten die het charter drinKraantjeswater tekenen of al ondertekenden voorrang bij de plaatsing", vertelt Cindy Vanderstraeten, projectleider drinkwatertappunten bij De Watergroep. Lester, het campagnebeeld van drinKraantjeswater, wordt het 'gezicht' van deze actie om kraanwater meer zichtbaar te maken in het straatbeeld.