Applaus voor bewoners en zorgpersoneel achter de ramen van wzc De Zathe Nieuwpoort

© MVO
Redactie KW

Brandweer Westhoek trok vandaag ook naar woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort voor een applausactie als blijk van solidariteit met de bewoners en waardering voor de tomeloze inzet van het zorgpersoneel.

De sirenes klonken oorverdovend op het stille voorplein, want niemand van het zorgpersoneel mocht het woonzorgcentrum verlaten. “We passen hier heel strikt de coronamaatregelen toe“, zegt directeur Hendrik Blomme. “Momenteel is er hier bij nog geen enkele bewoner een COVID-19-besmetting vastgesteld en we doen er alles aan om dat zo te houden.”

Geen personeel buiten dus, maar op de bovenverdiepingen werd van achter de ramen geestdriftig gezwaaid naar de brandweermensen en naar de buurtbewoners die al even enthousiast terugzwaaiden en applaudisseerden. Het zorgpersoneel houdt ondanks alles de moed erin. Slogans aan het raam als ‘Denk positief’, ‘veel liefs’, ‘samen sterk’ en grappige smileys maken iedereen duidelijk dat ze zich niet klein laten krijgen door de coronaduivel. Dat merkte ook burgemeester Geert Vanden Broucke die even langskwam op zijn fiets.

(MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten