Applaus met muziek op de Hagebos in Langemark

Op de foto zien we uiterst links initiatiefnemer Marc Decaestecker met voor hem op de grond zijn muziek box en verder de mensen van de Langemarkse wijk De Hagebos die iedere avond, onder geleide van muziek, applaudisserend hun dank betuigen aan allen die de strijd tegen het coronavirus aanbinden. © RB
Redactie KW

“Onze wijk De Hagebos is een levendige en sterk aan elkaar hangende gemeenschap. Op televisie kwam vijf weken geleden een oproep om ‘s avonds op klokslag 20.00 uur met de buren, de straat of de wijk te applaudisseren voor alle mensen die werken en de strijd aanbinden tegen het coronavirus. De mensen op onze wijk de Hagebos kwamen de straat op en met mondjesmaat groeide het applausfenomeen”,vertelt Myriam Bossaert

“Totdat praktisch iedereen vanuit de eigen voortuin meedeed. De uitbater van café ‘De Sportman – feestzaal Caracas’ Marc Decaestecker zet telkens zijn muziek box buiten en stuurt twee liedjes de ether in terwijl iedereen handenklappend meedoet” aldus Myriam.

“Op donderdag 23 april hadden we zelfs onze bloedeigen Langemarkenaar Wannes Beernaert over de vloer. Hij is de man van The Voice die vorig jaar ontroerde met een emotioneel muzikaal eerbetoon aan hun overleden zoontje Foss. Ook tijdens De Warmste Week emotioneerde de zanger menig mensenharten. Het is een publieksgeheim dat hij hartverwarmend kan uithalen met zijn liederen. De logica dicteerde dat hij nu ging werken aan een track rond de huidige coronamaatregelen. Met zijn ‘PanademiePosiviteit’ ontdekten we de blik van Wannes op de realiteit in deze zwaar doorwegende coronaperiode. Wij waren blij dat hij zingend ook eens in ons midden vertoefde” stelt Marc Decaestecker.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten