"Als Stad roepen we ook graag nog op voor een symbolische actie op vrijdag 20 maart om 12 uur om onze zorgverleners, die deze weken bergen werk verzetten, te bedanken. Dit doen we door samen een applaus te geven door de ramen van onze huizen en appartementen", zo klonk de oproep van de stad.

"Het is uiteraard niet de bedoeling samen te scholen en we blijven de afstandsregels respecteren. We willen alleen met een klein gebaar onze dankbaarheid en respect tonen. Je kan ook een wit laken buiten hangen als symbool voor hoop, toewijding en nederigheid."

Heel wat mensen volgden de oproep, onder meer op De Munt waar er luid geklap weerklonk. Er hingen ook heel wat witte lakens buiten, een ander teken als steun voor de zorgsector.

© Stefaan Beel

(TD-video SB)

"Als Stad roepen we ook graag nog op voor een symbolische actie op vrijdag 20 maart om 12 uur om onze zorgverleners, die deze weken bergen werk verzetten, te bedanken. Dit doen we door samen een applaus te geven door de ramen van onze huizen en appartementen", zo klonk de oproep van de stad."Het is uiteraard niet de bedoeling samen te scholen en we blijven de afstandsregels respecteren. We willen alleen met een klein gebaar onze dankbaarheid en respect tonen. Je kan ook een wit laken buiten hangen als symbool voor hoop, toewijding en nederigheid."Heel wat mensen volgden de oproep, onder meer op De Munt waar er luid geklap weerklonk. Er hingen ook heel wat witte lakens buiten, een ander teken als steun voor de zorgsector.(TD-video SB)