Applaus en muziek voor de zorg aan WZC Sint-Jozef in Kortrijk

Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Vrijdagmiddag 24 april kwamen verschillende mensen in Kortrijk applaudisseren voor de bewoners van woonzorgcentra, patiënten van ziekenhuizen en alle personeel. Ronny Holvoet lanceerde daarvoor een oproep via Facebook.

“We wilden een staande ovatie geven voor alle bewoners van woonzorgcentra, patiënten van ziekenhuizen en zeker ook voor alle personeelsleden, van zorgverstrrekkers tot onderhouds- en keukenpersoneel, technische diensten en onthaalmedewerkers. “Zij zijn momenteel het onderste uit hun kast aan het halen om hun bewoners en patiënten het zo aangenaam mogelijk proberen te maken. Zo willen we hen een hart onder de riem steken.”

https://www.youtube.com/watch?v=bVsR3eHIOm8

In de oproep die gelanceerd werd om te komen applaudisseren werd wel gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen en zich aan de voorgeschreven regels in verband met afstand houden te houden. Dat werd duidelijk gerespecteerd vrijdagmiddag. Heel wat bewoners en personeelsleden kwamen op het balkon en in de gangen meegenieten van het applaus en de muziek die voor de gelegenheid gespeeld werd.

(EDB – foto/video EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier