De brandweer en politie namen geen risico's en evacueerden een twintigtal bewoners. Die stonden een uur lang op straat. Het lek werd niet meteen gevonden en de metingen van Fluvius rond de gasleidingen bleken negatief.

"Uiteindelijk werd de oorzaak gevonden. Het ging om een lekkende methaanfles in de ondergrondse garage. Daar staan meerdere methaanflessen. We hebben die verwijderd uit de garage en meegenomen", duidt majoor Frank Vanhixe van de brandweer van Gistel.

De bewoners mochten weer naar binnen. "We zullen de eigenaar van de gasflessen zoeken en de persoon erover aanspreken", besluit Vanhixe. De Mosselstraat was tussen 17 en 18 uur afgesloten voor verkeer.

(BB)

De brandweer en politie namen geen risico's en evacueerden een twintigtal bewoners. Die stonden een uur lang op straat. Het lek werd niet meteen gevonden en de metingen van Fluvius rond de gasleidingen bleken negatief. "Uiteindelijk werd de oorzaak gevonden. Het ging om een lekkende methaanfles in de ondergrondse garage. Daar staan meerdere methaanflessen. We hebben die verwijderd uit de garage en meegenomen", duidt majoor Frank Vanhixe van de brandweer van Gistel. De bewoners mochten weer naar binnen. "We zullen de eigenaar van de gasflessen zoeken en de persoon erover aanspreken", besluit Vanhixe. De Mosselstraat was tussen 17 en 18 uur afgesloten voor verkeer. (BB)