Apotheker en bloemist uit Lo schenken 6.000 viooltjes aan personeel uit zorgsector en aan zieken in Jan Yperman Ziekenhuis

Jacob Dequeker en Sabien Igodt bij de viooltjes. (foto KVCL)
Redactie KW

Apotheek Debruyne-Gryspeerdt uit Lo kocht bij de plaatselijke bloemist Dequeker 3.000 viooltjes om te verdelen onder het personeel van de 12 woonzorgcentra aan wie hij medicatie levert. De bloemist deed daar nog eens 3.000 stuks gratis bovenop uit dankbaarheid voor de bestelling en uit respect voor de zorgsector.

“Dagelijks zetten zorgverstrekkers zich op onnavolgbare wijze in voor de mentale en fysieke gezondheid van de meest kwetsbaren in onze maatschappij”, zegt Els Gryspeerdt. “Nu willen wij hen ondersteunen. Het is de bedoeling dat de personeelsleden de viooltjes planten in hun tuin of terrasmand en dat die deze zomer een stille getuige zijn van hun grote inzet tijdens deze coronacrisis.”

De actie van apotheek Debruyne-Gryspeerdt werkte blijkbaar inspirerend. Bloemisterij Dequeker schonk namelijk ook aan de 135 patiënten die momenteel op de afdeling geriatrie van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper verblijven een potje viooltjes om hen op te beuren in deze voor hen toch wel eenzame tijden zonder familiebezoek.

Apotheek Debruyne-Gryspeerdt schenkt viooltjes aan het personeel in de zorgsector. (gf)
Apotheek Debruyne-Gryspeerdt schenkt viooltjes aan het personeel in de zorgsector. (gf)

Zowel het personeel van de woonzorgcentra als de patiënten van Jan Yperman konden het gulle gebaar van de apotheek en bloemist enorm waarderen. De bloemenwinkel zelf is intussen weer open.

(KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.