Apotheek Galerij Groeninge opent in AZ Groeninge

Evelyn Denutte (links op de foto) en Yurith Naeyaert (rechts) in apotheek Galerij Groeninge. Cathy Seynhaeve ontbreekt op de foto. © EDB
Redactie KW

Evelyn Denutte (29) runt vanaf deze week een apotheek die door tien Kortrijkse apothekers samen geopend werd. Deze is gelegen aan de galerij van AZ Groeninge. Evelyn wordt bijgestaan door een adjunct-apotheker en een apotheekassistente.

Apotheek Galerij Groeninge is een gewone apotheek. Ze is er op vraag van het ziekenhuis gekomen. “Dit is een uitbreiding van de dienstverlening aan patiënten, bezoekers en medewerkers van AZ Groeninge“, luidt het bij het ziekenhuis. Eerder werd er al een buurtsupermarkt ingeplant. De Kortrijkse apothekers werd de kans geboden om mee in het project te stappen. Tien apothekers engageerden zich om samen de apotheek uit te baten die voor iedereen toegankelijk is. De apotheek is bereikbaar van binnen in het ziekenhuis en van buiten via de mindervalidenparking van AZ Groeninge.

Op de voorbehouden parkeerplaatsen kan je als bezoeker van de apotheek 20 minuten gratis parkeren. “Er komt nog een automaat waar je 24 uur op 24 niet-voorschriftplichtige geneesmiddelen kan kopen. Deze automaat zal gelinkt zijn met een robot.” Voor Evelyn is het alvast een mooie uitdaging. “Het is iets nieuws en de mensen moeten het nog leren kennen. In Gasthuisberg in Leuven is er ook een apotheek in het ziekenhuis, en dat is een groot succes. Er mag echter niet verward worden met de ziekenhuisapotheek: wij leveren niet aan het ziekenhuis en steriele bereidingen, chemo en sondevoeding wordt in het ziekenhuis verder door de ziekenhuisapotheek aangeleverd.”

Roeping

Evelyn Denutte, gehuwd en mama van een kindje van 2 jaar is er hoofapotheker-provisor. Ze studeerde af in 2013 en heeft al enkele jaren werkervaring. Zij staat in voor de aan- en verkoop, het financiële en het personeel. “Het is altijd een roeping geweest om zelfstandig een zaak te runnen en ik woon slechts op 5 minuten hier vandaan”, zegt ze. “Het zelfstandig zijn zit in de genen. In de familie zijn er heel veel zelfstandigen.” Evelyns man is ook zelfstandig. Hij doet online marketing.

Evelyn wordt bijgestaan door adjunct-apotheker Yurith Naeyaert (24) uit Wevelgem. Zij was ook al een jaar aan het werk in een apotheek. Vanaf oktober start ook Cathy Seynhaeve (35) uit Harelbeke. “De eerste dagen van de apotheek waren alvast een succes. Er werden ook al veel cadeautjes verkocht!”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier