Apotheek dwingt klanten met blokken en lijnen om voldoende afstand te houden

In Apotheek Deneckere-Demaré in Oostende moeten houten blokken zorgen dat klanten en personeel niet te dicht bij elkaar kunnen komen. (Foto Peter Maenhoudt)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Voldoende afstand houden: de Oostende apotheek Deneckere-Demaré neemt die maatregel zeer ernstig. Met blokken en witte lijnen dwingen ze de klanten om zeker een meter tussen elkaar te laten.

Wie naar Apotheek Deneckere-Demaré in de Torhoutsesteenweg in Oostende gaat, kan er niet omheen. De twee apothekers nemen de voorzorgsmaatregel om voldoende afstand te houden zéér ernstig.

Al aan de ingang worden de klanten in verschillende talen gewezen op de regels. “In de apotheek mogen slechts twee klanten op hetzelfde moment binnen”, klinkt het bij Hendrik Deneckere. “Wie die regel niet volgt, zal vriendelijk doch kordaat gevraagd worden om buiten te wachten. Op de stoep werd om de meter een lijn getrokken, zodat het voor iedereen duidelijk is om genoeg afstand te houden.”

In de apotheek zelf staan voor de balie houten blokken, zodat klanten niet te dicht bij het personeel kunnen komen. “We willen geen mondmaskers dragen, want op dit moment is ieder exemplaar broodnodig voor de zorgverleners in het ziekenhuis”, klinkt het nog.

Zelf buiten worden klanten met witte lijnen geholpen om voldoende afstand te houden. (foto Peter Maenhoudt)
Zelf buiten worden klanten met witte lijnen geholpen om voldoende afstand te houden. (foto Peter Maenhoudt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier