Wie naar Apotheek Deneckere-Demaré in de Torhoutsesteenweg in Oostende gaat, kan er niet omheen. De twee apothekers nemen de voorzorgsmaatregel om voldoende afstand te houden zéér ernstig.

Al aan de ingang worden de klanten in verschillende talen gewezen op de regels. "In de apotheek mogen slechts twee klanten op hetzelfde moment binnen", klinkt het bij Hendrik Deneckere. "Wie die regel niet volgt, zal vriendelijk doch kordaat gevraagd worden om buiten te wachten. Op de stoep werd om de meter een lijn getrokken, zodat het voor iedereen duidelijk is om genoeg afstand te houden."

In de apotheek zelf staan voor de balie houten blokken, zodat klanten niet te dicht bij het personeel kunnen komen. "We willen geen mondmaskers dragen, want op dit moment is ieder exemplaar broodnodig voor de zorgverleners in het ziekenhuis", klinkt het nog.

Zelf buiten worden klanten met witte lijnen geholpen om voldoende afstand te houden. (foto Peter Maenhoudt)
Wie naar Apotheek Deneckere-Demaré in de Torhoutsesteenweg in Oostende gaat, kan er niet omheen. De twee apothekers nemen de voorzorgsmaatregel om voldoende afstand te houden zéér ernstig. Al aan de ingang worden de klanten in verschillende talen gewezen op de regels. "In de apotheek mogen slechts twee klanten op hetzelfde moment binnen", klinkt het bij Hendrik Deneckere. "Wie die regel niet volgt, zal vriendelijk doch kordaat gevraagd worden om buiten te wachten. Op de stoep werd om de meter een lijn getrokken, zodat het voor iedereen duidelijk is om genoeg afstand te houden."In de apotheek zelf staan voor de balie houten blokken, zodat klanten niet te dicht bij het personeel kunnen komen. "We willen geen mondmaskers dragen, want op dit moment is ieder exemplaar broodnodig voor de zorgverleners in het ziekenhuis", klinkt het nog.