https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Apolloon Kortrijk zoekt eerste uitzege bij ongeslagen Sasja:“Optrekken aan match tegen Eupen”

Jan Steenhoudt, hier tijdens de oefenwedstrijd tegen Sasja. (foto EL)
Redactie KW

Apolloon Spurs verloor vorig weekend met het kleinste verschil bij leider KTSV Eupen. Het werd 31-30. Zondag kruist de ploeg van spelverdeler Jan Steenhoudt de degens met Sasja HC, die nog ongeslagen is.

“We trokken naar Eupen met het idee ons eigen spel te spelen, en we geloofden dat, indien we de ganse partij ons niveau aanhielden, een zege mogelijk was”, vertelt de 25-jarige Jan Steenhoudt. “Het was een wedstijd die we hadden moeten winnen. Op het einde waren we wat ongelukkig, met onder meer een gefloten loopfout die er geen was. Eupen bleef koeler dan wij. Aanvallend zat het goed, defensief kregen we iets teveel goals binnen.”

Vermoeidheid

“Soms is zo een nieuwkomer moeilijk in te schatten. Ook toen wij de overstap van tweede naar eerste nationale maakten, trokken we in onze eerste zeven partijen aan het langste eind. Bovendien trok Eupen heel veel nieuwe spelers aan uit de BeNe-league, waaronder (ex)internationals Damian Kedziora en Youri Denert.”

Jan Steenhoudt, hier tijdens de oefenwedstrijd tegen Sasja. (foto EL)
Jan Steenhoudt, hier tijdens de oefenwedstrijd tegen Sasja. (foto EL) © ELD

Jan was goed voor maar liefst acht doelpunten tegen Eupen. “Daar waren wel zes strafworpen bij”, relativeert de Kortrijkzaan. “Een aantal andere jongens waren eveneens goed bij shot. Ikzelf ben nog een beetje aan het zoeken naar mijn beste vorm. Dit is mijn eerste seizoen waar ik handbal met een voltijdse job combineer. De vermoeidheid speelt me dan ook soms parten, vooral op training.”

Pak slaag

Zondag strekt Apolloon naar het Antwerpse Sasja HC. “Dit is een ploeg waar we in het verleden eigenlijk nooit echt moeite mee hadden. We hebben altijd antwoord op hun spel. In de voorbereiding kregen we echter een pak slaag op verplaatsing, maar in eigen huis wonnen we dan weer makkelijk. Maar dit is een andere wedstrijd. We moeten ons optrekken aan de prestatie van vorige week. Halen we hetzelfde niveau, dan moet er iets mogelijk zijn. Van onderschatting zal zeker geen sprake zijn, onze tegenstander van dienst haalde een drie op drie en zitten dus in de goede flow. Dat we nu twee op zes halen doet ons echter niet panikeren. We groeien stilaan naar ons beste niveau toe. We kunnen elk team aan”, besluit Jan Steenhoudt.

Zondag 17 oktober om 15u: Sasja HC – Apolloon Spurs

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.