Mensen die symptomen hebben van het coronavirus mogen niet naar de huisarts of het ziekenhuis gaan. De patiëntenstroom moet absoluut gescheiden blijven want de kans dat ze andere mensen besmetten is te groot.

Enkel naar triagecentrum op doorverwijzing van je huisarts

Wie vermoedt dat hij of zij besmet is, moet telefonisch contact opnemen met de huisarts. Het is de huisarts die beslist of je thuis kan blijven om uit te zieken of als je naar het triagecentrum van AZ Zeno moet voor onderzoek. Mensen die zich aanmelden aan het triagecentrum zonder doorverwijzing van de huisarts, die worden onmiddellijk teruggestuurd. Het is dus niet zo dat mensen op eigen initiatief naar het triagecentrum kunnen stappen.

Het triagecentrum kwam er door een samenwerking tussen de huisartsen en het gemeentebestuur. De huisartsen nemen een beurtrol op om het centrum te bemannen. Daar liggen voldoende mondmaskers en ander beschermingsmateriaal zodat ze hun taak in de meest veilige omstandigheden kunnen uitvoeren. De huisartsen in het triagecentrum bepalen wie er thuis kan verzorgd worden en wie best gehospitaliseerd wordt.

DM

Mensen die symptomen hebben van het coronavirus mogen niet naar de huisarts of het ziekenhuis gaan. De pati├źntenstroom moet absoluut gescheiden blijven want de kans dat ze andere mensen besmetten is te groot.Wie vermoedt dat hij of zij besmet is, moet telefonisch contact opnemen met de huisarts. Het is de huisarts die beslist of je thuis kan blijven om uit te zieken of als je naar het triagecentrum van AZ Zeno moet voor onderzoek. Mensen die zich aanmelden aan het triagecentrum zonder doorverwijzing van de huisarts, die worden onmiddellijk teruggestuurd. Het is dus niet zo dat mensen op eigen initiatief naar het triagecentrum kunnen stappen.Het triagecentrum kwam er door een samenwerking tussen de huisartsen en het gemeentebestuur. De huisartsen nemen een beurtrol op om het centrum te bemannen. Daar liggen voldoende mondmaskers en ander beschermingsmateriaal zodat ze hun taak in de meest veilige omstandigheden kunnen uitvoeren. De huisartsen in het triagecentrum bepalen wie er thuis kan verzorgd worden en wie best gehospitaliseerd wordt. DM