Anzegemse vrijetijdsdiensten hebben coronaproof zomeraanbod klaar

Schepen Anja Desmet en bibliothecaris Tine Wastijn. © GV
Redactie KW

De vrijetijdsdiensten zijn klaar om de kinderen een onvergetelijke zomer te schenken. Ze kunnen naar het speelplein en op kamp. Er is zelfs een ‘Terug naar school’-kamp, waarin spelenderwijs leerstof wordt opgefrist.

Maandagavond startten de online inschrijvingen voor het speelplein De Ploeter en de sport- en de bibkampen van de vrijetijdsdiensten van Anzegem. Er werd een systeem uitgewerkt, rekening houdend met de coronamaatregelen, om zoveel mogelijk kinderen een leuke tijd te bezorgen deze zomervakantie.

Spelend naar nieuwe schooljaar

Een vreemde eend in de bijt is het ‘Terug naar school’-kamp eind augustus, dat zich richt op kinderen van het eerste tot en met zesde leerjaar. “Tijdens de laatste week van augustus willen we met dit vijfdaags kamp spelenderwijs een zetje geven richting het nieuwe schooljaar”, vertelt Anja Desmet, schepen van Onderwijs (SAMENéén). “Enthousiaste leerkrachten en gemotiveerde studenten zullen samen met de bibliotheekmedewerkers bepaalde schoolse vaardigheden opfrissen zoals rekenen en taal. Er zal in twee groepen gewerkt worden volgens leerjaar in de lokalen aan het Ommersheimplein in Vichte.”

Leerstof op maat

Binnen een bubbel van 50 kinderen, inclusief begeleiders, zal er in kleine groepjes op maat leerstof aangeboden worden. “Hiervoor zullen we op voorhand contact opnemen met de ouders om gericht te kunnen afstemmen op het kind,” vertelt bibliothecaris Tine Wastijn. “Zo zal het voor het ene kind zinvol zijn om bezig te zijn met rekenen en voor het andere kind bijvoorbeeld Frans.”

“Er zullen 15 plaatsen gereserveerd worden in overleg met het Sociaal Huis, de Katrol en Karibu voor kinderen die het echt nodig hebben”, vult schepen Desmet aan. “Dit kamp zal 65 euro kosten voor de volledige week en er zal een sociaal tarief gelden voor mensen in armoede. Het leren zal op een toffe manier verlopen waarbij het aanbod afgewisseld zal worden met sportactiviteiten.” (GV)

Het volledige aanbod is te vinden in de Kriebelkrant op de website van de gemeente Anzegem. Inschrijven voor alle activiteiten in de zomervakantie is verplicht via www.i-school.be/login

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier