Anzegemse kunstgroep Indigo treedt in de spots

Redactie KW

Kunstgroep Indigo hield een tentoonstelling in zaal de Ansold. De schilders uit Anzegem en Waregem stelden hun werken tentoon aan het grote publiek. De vernissage werd geopend door schepen van Cultuur Jeremie Vaneeckhout (Inzet).

“Ik zeg dit niet veel, maar op cultureel vlak is dit een van de tofste evenementen om te komen, als ‘schepen van schone zaken’, zoals ik het graag noem. Deze tentoonstelling is het resultaat van het uitproberen van nieuwe technieken.” Met deze woorden opende de schepen van Cultuur de tentoonstelling. Op grote zwarte panelen die in de zaal geplaatst zijn, hingen de werken van de kunstenaars.

Marc Mahieu (71), oud-schooldirecteur uit Kaster, heeft een heleboel werken met een speciale acryl-techniek. “Toen ik op rust ging, heb ik leren aquarellen. Daarna volgden nog olieverf en nu acrylgieten.”

Acrylgieten is een techniek waarbij het schilderij verticaal boven een stuk plastic hangt. Op het schilderij wordt verf aangebracht, die de kunstenaar door het doek te bewegen dan in patronen laat lopen. Met koorden kan men er lijnen in trekken. “De techniek is heel erg verslavend, je hebt er wel een atelier voor nodig dat vuil mag worden en veel geduld”, vult Marc aan.

De schooldirecteur was erg tevreden met de tentoonstelling. Naar eigen zeggen worden de werken ook elke twee jaar beter. De groep schildert in zaal de Ansold en anders in de Kleine Kluis voor het weidse uitzicht. (XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.