Huidig burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén) bevestigt het nieuws en herinnert Standaert als strenge maar rechtvaardige burgervader. "Pierre nam geen blad voor de mond, maar stond wel altijd klaar voor zijn inwoners", vertelt hij. "Een dikke maand geleden moest hij afscheid nemen van zijn echtgenote Anita Pauwels en ook in het verleden heeft het leven hem niet echt gespaard. Zo leed hij erg onder de plotse dood van zijn zoon Jean en kampte hij een kleine tien jaar geleden met een zware ziekte. Zelf noemde hij het 'een mirakel' dat hij het ziekenhuis mocht verlaten en kon terugkeren naar Anzegem. Onze gemeente verliest een gewaardeerd figuur."

Zaterdag uitvaart

Pierre Standaert laat een dochter Sophie, die gehuwd is met Pierre Rogiers, en een kleinzoon Alain na. De plechtige uitvaartdienst zal plaatsvinden in de parochiekerk St. Stefanus in Vichte op zaterdag 19 september om 11 uur. Pierre zal rusten in het familiegraf op de begraafplaats in Ingooigem.

(PNW/AV/Uitvaartzorg Amez)

Huidig burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén) bevestigt het nieuws en herinnert Standaert als strenge maar rechtvaardige burgervader. "Pierre nam geen blad voor de mond, maar stond wel altijd klaar voor zijn inwoners", vertelt hij. "Een dikke maand geleden moest hij afscheid nemen van zijn echtgenote Anita Pauwels en ook in het verleden heeft het leven hem niet echt gespaard. Zo leed hij erg onder de plotse dood van zijn zoon Jean en kampte hij een kleine tien jaar geleden met een zware ziekte. Zelf noemde hij het 'een mirakel' dat hij het ziekenhuis mocht verlaten en kon terugkeren naar Anzegem. Onze gemeente verliest een gewaardeerd figuur."Pierre Standaert laat een dochter Sophie, die gehuwd is met Pierre Rogiers, en een kleinzoon Alain na. De plechtige uitvaartdienst zal plaatsvinden in de parochiekerk St. Stefanus in Vichte op zaterdag 19 september om 11 uur. Pierre zal rusten in het familiegraf op de begraafplaats in Ingooigem. (PNW/AV/Uitvaartzorg Amez)