De burgemeester van Anzegem Claude Van Marcke is overleden. Het bestuur wou eerst niet officieel bevestigen, maar het schepencollege zat nog samen en reageerde woensdagavond kort. Van Marcke werd slechts 48 jaar.

Claude Van Marcke verkeerde al enkele dagen in kritieke toestand door complicaties na een routineoperatie. Verschillende bronnen meenden dat het woensdag opnieuw iets beter ging, maar de burgemeester overleed toch.

Van Marcke, advocaat van beroep, was burgemeester sinds 1 januari 2013 voor de partij Samen Eén. Hij had twee kinderen.

Het gemeentebestuur reageerde kort. "Met grote verbijstering nam het college en het volledige gemeentebestuur kennis van het onverwachte overlijden van onze geliefde burgemeester, Claude Van Marcke. Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar de kinderen evenals naar de ganse familie", aldus het gemeentebestuur. Vanaf donderdag 10 uur zal er een rouwregister voorzien worden in de raadzaal van het hoofdgemeentehuis aan De Vierschaar.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), Kortrijks schepen Philippe De Coene (SP.A) en de buurgemeente Waregem drukten via Twitter al hun medeleven uit. Kort daarop volgden burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne en voorzitster van Open VLD Gwendolyn Rutten. "Een mooi mens is niet meer. Zo jong, zo onrechtvaardig", schreef ze.

(BELGA)